Beter geïnformeerd, steeds bozer

Ik lees veel artikelen van deskundigen op vele vlakken, of het nu politiek, economie, geschiedenis, energie of landbouw is. Ik heb nu eenmaal een extreem brede interesse.

Wat mij opvalt is dat de mensen die met passie schrijven steeds bozer worden.

Ik merkte dat al jaren geleden aan mezelf, ik geef namelijk toe, ik schrijf namelijk omdat ik boos ben. Niet kwaad en niet met een slecht humeur, maar boos omdat je ‘ziet’ dat de autoriteiten die we zouden moeten vertrouwen ons voorliegen, bedriegen en keihard oplichten.
Ik ben boos omdat we voorgelogen worden met verkeerde informatie. We krijgen halve waarheden en soms regelrechte leugens… Ik ben ook boos omdat het merendeel van de mensen zich bewust dom LAAT houden. Ze willen de waarheid niet kennen. De waarheid is ze blijkbaar al te gruwelijk, is ze te eng.
Ze denken zich mogelijk niet te kunnen handhaven in een wereld waar ze zich als volwassenen moeten gedragen. Veel makkelijker is het om er ’s avonds een avondje voetbal op TV of the Voice etc van te maken. Lekker ongecompliceerd vermaak. Helaas is het niet ‘en, en’ maar is het uiteindelijk alleen maar ongecompliceerd vermaak.
Daar kan ik me dan boos over maken.

Ik kreeg in 1999 keiharde kritiek van enkele lezers toen ik het waagde om grote Amerikaanse firma’s oplichters te noemen omdat hun aandelenanalyses in mijn ogen puur bedrog waren. Wie was ik om deze gerenomeerde firma’s oplichters te noemen?
In 2002 kregen die firma’s enorme boetes vanwege het feit dat hun analyses in en voor 1999…
Schuld hoefden ze niet te bekennen, als ze de boete maar betaalden.

Toen kwam 9/11.
Net als met de aanslag op Kennedy ‘weet’ iedereen wel dat de officiële versie lariekoek is. Echter komt het de leiders van Amerika beter uit dat de onzin versie de officiële versie is. Hoe kan je anders uitleggen dat een latere president van Amerika twintig jaar eerder in 1963 zijn voorganger hielp ombrengen?
Dat 9/11 vooral een Israëlische geheime dienst actie was, dat wil nu niemand horen. Dat de Amerikaanse geheime dienst er actief aan meehielp, dat wil ook bijna niemand horen. Die waarheid is te gruwelijk. Liever heeft men de ongeloofwaardige verklaring van de regering dat die gebouwen door de brand in elkaar gestort zijn. Alle explosies die elders in de gebouwen gehoord werden, de te hoge temperaturen, het zijn ‘wonderen’.

Toen kwamen de CEO’s met hun graaien. Waardeloze leiders die de kas van menig bedrijf leegroofden voor eigen gewin.
Vervolgens kwam 2007… De banken puinhoop kwam niet als een verrassing. Het fiat geldsysteem is gedoemd te mislukken. De banken hebben het zaakje wat sneller laten ploffen vanwege het feit dat de CEO’s van de banken extreem gretig werden. Met hen werden ook de andere bankmanagers gek op geld en alles, letterlijk alles moest wijken voor hun jacht op de grootste bonus.
Wie betaalde het debacle? U en ik, de belastingbetalers.
Waarmee betalen we? Met belastingen en met inflatie.

Je ziet het gebeuren, je schrijft er over, je doet wat je kan, maar het schip is niet te keren, mede omdat het merendeel van de mensen ziende blind is.

Je wordt gezien als iemand die tegen windmolens vecht. Zelfs als je gelijk krijgt, is het nog niet goed, want dan ben je degene die er de oorzaak van was, of je bent een betweter die zo graag achteraf gelijk moet hebben…

Ik zie nu hoe steeds meer mensen die op de hoogte zijn en er over schrijven daar moeite mee hebben.
Zo ben ik lid van een blad voor moestuinhouders. Hoe onschuldig is dat zou je denken…
Eén van de schrijvers daarin heeft Monsanto, BASF en Bayer ontdekt. Hij is zich kapotgeschrokken over de macht die deze bedrijven hebben. Macht ook binnen het politieke proces maar ook macht binnen het handhavingsproces.
Deze bedrijven krijgen het voor elkaar om natuurlijke producten verboden te krijgen, om ze vervolgens te kunnen vervangen met door hen onder patent uitgegeven chemische producten.
Onder grote marketinginspanningen worden bepaalde ziektes uit een plant gekweekt, zodat de opbrengst nooit meer door die ziekte aangetast zal worden. Echter houdt het wel in dat die versie van de plant dan van Monsante of één van de andere aanbieders is. Ze hebben de plant, de specifieke kunstmest en het speciaal ontwikkelde gif ervoor.
Als boer of moestuinhouder kan je het kopen, maar je geeft daarmee al je rechten weg. De plant, het daar uit voorkomende zaad, het is allemaal van de fabrikant. Wilt je volgend jaar weer zaaien, dan MOET je nieuw zaad kopen. het eigen zaad dat is voortgekomen uit je planten mag je niet gebruiken. Als klant geef je de fabrikant ook het recht daarop te handhaven. Je geeft dus in feite een bedrijf recht op toegang tot je terrein.
Hoe beter de schrijver op de hoogte raakt, des te bozer raakt hij. Voor de derde keer op rij heeft hij nu een stukje hierover geschreven…

Ik zie het ook bij mensen die het geldsysteem beginnen door te krijgen. Als je eenmaal ‘weet’ dat we in de mailing geworden worden met verzonnen geld als de Euro, dan ben je er eerst verbaasd over. Uiteindelijk wordt je boos, want weer gaat er 1000 miljard naar de banken en dat is nog niet het einde.
Het systeem is kapot en alleen met steeds meer geld zullen ze het draaiende proberen te houden.
Kijk naar Japan waar het uiteindelijk ook al ruim 20 jaar lukt. De schuld van de Japanse overheid is er bijna twee keer zo hoog als die van Griekenland. Toch is er nog altijd vertrouwen.
Heel het geldsysteem hangt nog maar op één kwetsbaar haakje en dat haakje heet ‘vertrouwen’.

Ja, als ik lezers dan op de hoogte breng, dan zaag ik aan dat haakje vertrouwen…
Moet ik dan mijn mond houden en net als zoveel bankmedewerkers en politici het spel meespelen? 
Met vertrouwen bij het volk kunnen we het spel rondom de euro nog heel lang volhouden. Maar feit blijft, het corrupte systeem is kapot, alleen het is nog niet definitief gebroken.
De definitieve breuk komt er wel, maar als het vertrouwen er maar blijft, dan kan het nog even duren. Misschien net als in Japan nog wel twintig jaar…
Het kan echter ook volgende week al over zijn.

Zou mijn inspanning om mensen kennis over het geldsysteem bij te brengen het vertrouwen eerder knakken? Ik kan het me niet indenken. Ik ben niet de enige die dit roept. Ook Willem Middelkoop, Jack Hoogland, Maarten Verheyen, Marc Haagen en enkele anderen schrijven er over.

De overheid wil liever niet hebben dat we over goud schrijven. Rechtstreeks kunnen ze er echter niets tegen doen. Onze sites hacken is al geprobeerd, het onmogelijk maken om goud te promoten wordt actief geprobeerd, maar het is onmogelijk gebleken om ons de mond te snoeren.
De overheid hoeft ook niets te doen. Dat is het grappige als het al niet zo triest was.
Het volk gelooft ons over het algemeen immers niet!

De meeste beleggers, maar zeker de meeste consumenten willen er echt niets van weten.

Weet u hoeveel beleggers bij de nieuwe wereldleider BullionVault een rekening hebben? Eind mei 2012 slechts 36.700 beleggers… Wereldwijd! In totaal hebben die klanten 2,1 miljard aan goud en zilver bij BullionVault.
De vorige marktleider was Goldmoney maar die raakten hun nummer 1 plek kwijt nadat ze hun Nederlandse klanten zwaar teleurstelden. Ook Goldmoney was er niet blij mee, maar ze zagen zich in een uitzichtloze situatie geplaatst. De AFM blufte, maar dat wist Goldmoney toen nog niet. Goldmoney heeft  nu 22.000 klanten… wereldwijd. Aan waarde 2 miljard dollar in goud en zilver.
Dat zijn dan de twee grootste aanbieders. Ze hebben samen slechts 4,1 miljard Amerikaanse dollars aan goud en zilver liggen. Natuurlijk een heel bedrag, maar 4 miljard is tegenwoordig niets meer. De laatste Europese banken ondersteuning ging over 1000 miljard euro.

Alle moeite van bijvoorbeeld de AFM om het ons moeilijk te maken en uiteindelijk is het onzinnig want consumenten en beleggers willen er in grote meerderheid nog altijd niets van weten.

Blijkbaar doen we iets verkeerd en stoten we met onze toenemende boosheid consumenten en beleggers van ons af. De frustratie van het weten, maar het niet over kunnen brengen aan een bevolking die er niets van wil weten stoot mogelijk de twijfelaars ook weer af.

Ik moet dus misschien met lichtere verhaaltjes gaan komen, waarmee ik voorzichtiger de slechte onderliggende boodschap van een corrupt en kapot geldsysteem breng. Misschien wat meer mopjes tussendoor…
Wat dat betreft is het leuk te zien hoe Comedy Central nu in Amerika wordt gezien als een nieuwszender omdat het meer waarheid uitzend dan de gevestigde media. Jon Stewart en Steven Colbert zijn komieken, maar ze brengen meer nieuws dan de grote nieuwszenders die slechts één politieke stroming volgen en dan ook blind volgen. Eigenlijk is dat te triest voor woorden, maar ook dat is nu werkelijkheid geworden.

Om dan met een mopje af te sluiten, deze kwam ik op een vacature site tegen:

Rommelkredieten
Wat dichter bij huis, schrijft de heer Gepluymd een e-mail:

Subject: Schuldherschikking

Aan de voorzitters van de beheerraad van:
Belgacom,
Electrabel,
Federale Belastingsdienst,
Gemeentebelastingen,
Provinciale belastingen,
Huisvuilophaling,
Autotaks,
Grondbelasting,
& Dexia

Geachte heren,

Het voorbeeld van topmanagers volgend en naar analogie met de recente bankscenario’s, laat ik u het volgende weten:

Vanaf heden doe ik een herschikking van mijn rommelkredieten. De onbetaalde rekeningen worden ondergebracht in een nog op te richten vennootschap met staatswaarborg, teneinde mijn gezinsbudget te zuiveren en te verlossen van deze vervelende facturen. Deze vennootschap zal kort na de oprichting failliet verklaard worden wegens gebrek aan liquide middelen. U kan uw claims dan indienen bij de curator.

Ik verwacht, eveneens naar analogie met de topmanagers, dat mij een bonus zal worden uitgekeerd wegens goed beheer van mijn financiën.

Met beste dank voor uw begrip.

Honoré Gepluymd

Vriendelijke groeten,

Tom Lassing