Blockchain is als de digitale stoommachine (Tom Lassing)

Het klinkt misschien raar, maar wat nu die extreem vernieuwend Blockchain technologie is, is straks een techniek die we zullen vergelijken met de stoommachine. Blockchain is echt een enorme stap voorwaarts, maar het is nu nog altijd een lompe opzet. Zo kost deze techniek echt heel veel te veel energie. In feite kan je het maatschappelijk bijna niet maken om zo extreem veel energie te verbruiken voor zo weinig voortgang.
Blockchain moet dus heel veel zuiniger met energie gaan omgaan wil het een techniek blijven die zich verder kan ontwikkelen.
Daar wordt dan ook aan gewerkt en we zien dat al terug in de verschillende ‘vorks’ die de laatste tijd zijn uitgevoerd of aangekondigd. Verschillende munten kunnen nu al veel effectiever omgaan met de rekenkracht en dus met het energieverbruik.
In die hoek gaan nog grote stappen gemaakt worden. Ook voor andere toepassingen zien we dat we eerst ideeën krijgen. Ideeën die uitgewerkt worden en werken, maar amper efficiënt zijn. Pas later worden dan stappen genomen om het beter te laten werken. Meer volume, minder energie.
Denk daarom niet dat Blockchain het eindstation is. Het is de stoommachine van de volgende industriële revolutie. Bestel hier het Crypto rapport!