Bodem Venture markt gezet II

Doug Casey van Casey research is bullish. De in Canada bekende analist dook wat dieper in de aan- en verkopen door insiders. Wie weet er meer over bedrijven dan het management? Vaak… Doug Casey van Casey research is bullish. De in Canada bekende analist dook wat dieper in de aan- en verkopen door insiders. Wie weet er meer over bedrijven dan het management? Vaak blijkt achteraf dat ze het aardig weten te timen.
De resultaten zijn hier te vinden. Het rode lijntje in de grafiek, de TSX Venture index, zakt langzaam dieper weg. Het blauwe lijntje, het sentiment onder insiders, schiet te stratosfeer in.
Het sentiment onder insider berekent Casey door verhouding van het aantal bedrijven waar insiders kopen tegen het aantal bedrijven waar insiders verkopen af te zetten. Na een jaar rond de 4 te hebben geschommeld, vliegt deze verhouding afgelopen maand ineens omhoog naar 30.

Buy from the scared en sell to the greedy
, dus.
Maar onze technische analist Edward Loef liet vandaag op CNBC weten dat hij denkt dat de Dow verder omlaag gaat. Onderstaande grafiek laat mooi de parallel tussen de Grote Depressie en de huidige stand van zaken zien.
[grafiek]
Dow Jones Industrials: 1929 vs. nu – klik om te vergroten
De tijdframes zijn niet gelijk, maar volgens Loef is dit geen bezwaar. De factor emotie is bij het nemen van beleggingsbeslissingen van alle tijden, aldus de technisch analist.
Goud
De ECB verlaagt de rente niet, maar de euro stort verder af tot onder de $ 1,38. Goud houdt de tanden op elkaar, maar kan niet aan dit geweld ontsnappen.
yg2okt

De grafiek zegt dat het een mooi punt is om nu in te stappen. De $ 850 is wel erg belangrijk, daarom is het wel bilen bij elkaar. De euro herstelt nu weer wat, maar goud zakt toch terug. Het zou me niet verbazen als we even onder de $ 850 gaan om wat losse handjes er uit te schudden.
Goudjuniors als Osisko, Detour, PDX Resources en PolderPortefeuille aandeel Rainy River laten inmiddels bullishe omgekeerde kop-schouderpatronen zien.
Hathor
Uraniumjunior Hathor publiceerde vandaag nieuwe boorresultaten, waaronder 46m tegen 3,25%. Goeiemorgen. Het aandeel is nu halted, dit kan wel weer spektakel geven straks.
Potash
Let vandaag ook op potash, ofwel kunstmest. Mosaic mist de forecast en Potash Corp duikelt nu ook 22% tot onder de $ 100. Morgen meer over hierover.
Thijs Klein Tank is columnist bij Inveztor. Disclaimer Klein Tank: long Detour, PDX Resources, geen positie in overige genoemde fondsen op moment van publiceren.