De 3 peilers onder de Chinese wereldwijde Goud dominantie (Lodewijk Hof)

China, het op drie na grootste land ter wereld. Vriend en vijand gaan er vanuit dat het land de grootste economie ter wereld gaat worden. China heeft een aanzienlijke positie in de Goud wereld en het is tijd om te kijken naar hoe de Chinezen hun goud arrangeren.

1. Kopen. De makkelijkste methode is het simpelweg kopen. Eventueel in makkelijk te vervoeren staven omsmelten en je bent er. Dat laatste kan mooi in Zwitserland gebeuren. Dat land is neutraal, kennis, kunde is aanwezig en de Zwitsers kunnen comfortabel discreet zijn.

2. Verzamel de binnenlandse productie. Niet alleen met goud, maar ook met Zilver of welk waardevol metaal. De Chinezen willen het in eigen land opslaan, bewaren en verwerken. De betrokkenheid van een buitenlandse partner maakt (uiteraard) niet uit.

3. Koop goud producenten of werk met ze samen. Er zijn zat bedrijven die beursgenoteerd zijn. Koop ze simpelweg en laat ze de productie naar China brengen. Het is lekker makkelijk dat veel door westerse sancties getroffen landen natuurlijke hulpbronnen hebben. Deze kunnen naar China toe, want het westen heeft een moralistische visie waardoor ze buiten spel staan.

Venijn is het feit dat de wereld zich dit niet realiseert. Totdat het te laat is. China maakt in steeds mindere mate gebruik van de USD en voert in toenemende maten het gebruik van de eigen valuta op. Saudi-Arabiƫ is benadert voor een olie contract in yuan, de dollar is voor de Chinezen waardeloos.

Helaas heeft men in China gelijk. De dollar is waardeloos. Een grote crisis en ineenstorting zal komen. Zeker als dit besef bij de massa bekend is. Dan is een positieve beweging van goud het enige wat er gaat gebeuren. Voor uw financiƫle toekomst hoop ik dat u mee profiteert.