De boel staat op instorten. Letterlijk (Jack Hoogland)

Afgelopen vrijdag vertelde ik u in dit artikel over Helicopter Money. Eén van de opties die politici hebben om de boel weer in gang te trekken is op grote schaal investeren in infrastructuur. En dit te financieren met door centrale banken geprint geld.

Vorige week zag ik toevallig onderstaande krantenkop over de Belgische infrastructuur. Tunnels, musea en overheidsgebouwen schijnen letterlijk op instorten te staan. Stukken beton die in tunnels naar beneden komen, en emmers in musea om binnenkomend regenwater op te vangen. En over de Duitse infrastructuur opende weekblad Der Spiegel reeds anderhalf jaar geleden met onderstaande cover.
Ook Duitsland bezuinigt al jarenlang op onderhoud van haar infrastructuur. Waardoor het rottingsproces ook daar in volle gang is. In Zuid-Europa zal het ongetwijfeld nog veel erger zijn. De Europese infrastructuur kan een forse investering dus goed gebruiken. Het is zelfs hard nodig. Héél hard nodig.
Maar aan de Amerikanen kunnen we niet tippen. Zij zijn wereldkampioen in het verwaarlozen van hun infrastructuur. In het filmpje hieronder geeft talkshow host John Oliver een update over hoe belabberd de situatie in de VS is.
Ik vond het informatief, beangstigend, triest en tegelijk enorm grappig.