De Dollar / Olie mythe en leugen (Lodewijk Hof)

Hoe hoger de olieprijs des te zwakker de dollar. Dat is de theorie. Een theorie die waar was, maar niet meer waar is. Het was waar toen de Verenigde Staten de grote olie importeur was. Maar dat is niet meer zo. Innovaties hebben ervoor gezorgd dat de Amerikanen nu een olie exporteur zijn geworden. Geen ruwe olie, maar verwerkte olie. Dus kerosine, lpg en ga zo maar door. Goed nieuws voor de Amerikaanse economie. Oppompen, transport, raffinage. Het gebeurt allemaal in de VS en dat staat voor banen.

De grote importeur van al die bewerkte fossiele energie producten is China, nog altijd de fabriek van de wereld. De petrodollar is daarmee niet meer relevant. De petroRMB / petroYuan is nu wat de klok slaat.
De grote vraag is of de petrodollar blijft bestaan. Wat als Saudi-Arabië al dat geld niet meer in de VS maar in andere landen investeert (in eigen land bijvoorbeeld)?

We rekenen olie nog af in de dollar. Maar waarom zouden we dat nog zo doen? Wat als China zegt: we betalen voortaan in de eigen munt. Altijd handig, bespaart transactiekosten. Dan is de dominantie van de dollar doorbroken en een oorlog (in ieder geval het instorten van de USD) een stap dichterbij.

Maar waarom zouden we inzetten op al die oude technologieën? Waarom gaan we niet onderdeel vormen van de oplossing. Gaan we investeren in duurzame oplossingen die winstgevend zijn. Geen gedoe met subsidies. Laten we de feiten onder ogen zien: Saudi-Arabië en de meeste andere landen in het Midden Oosten mogen ons niet en wij hen ook niet.
Enkele mogelijkheden en technologieën staan in het duurzame energie rapport, welke u met coupon oplossing met 25% korting krijgt. Daarmee is onderdeel vormen van de oplossing nog nooit zo makkelijk geweest. Blijft u aan de zijlijn staan of komt u in actie voor uw financieel succes en de wereld?