De filosofie achter GoedNieuwsBeleggen (Jack Hoogland)

Omdat u een jaar lang niets hebt gehoord over onze GoedNieuwsBeleggen-strategie (inschrijving was gesloten), is het misschien een goed idee om u te vertellen wat de filosofie achter deze superstrategie is. Hier komt ie:

Als een beursgenoteerd bedrijf met een positief nieuwsbericht komt (zoals beter dan verwachte kwartaalcijfers), dan wordt dit direct door allerlei financiële media wereldwijd opgepikt. Het aandeel komt onder de aandacht van vele duizenden beheerders van beleggingsfondsen, hedge fondsen, pensioenfondsen, en vele miljoenen particuliere beleggers.
Vaak gebeurt het dat analisten in de dagen/weken na zo’n positief nieuwsbericht hun winstverwachting verhogen en/of hun advies (van hold naar buy, of van buy naar strong buy) verhogen. Waardoor het aandeel nóg meer media-aandacht krijgt.
Als het dan ook nog een relatief goedkoop aandeel betreft, van een bedrijf wiens omzet (fors) stijgt, en wiens winst nóg harder stijgt, dan stijgt de kans dat veel professionele beleggers zo’n aandeel in hun portefeuille willen hebben, en het dus aankopen. Waardoor de kans zeer groot is dat de koers van het aandeel in de periode na het positieve nieuwsbericht (fors) stijgt.
Met GoedNieuwsBeleggen spelen we daarop in. Met succes! Alleen deze maand al sloten stuurden we voor zeven aandelen een verkoopsignaal uit.
Klik hier om verder te lezen