De Paradise Papers en corruptie (Lodewijk Hof)

Trouw heeft weer eens een scoop. Bedrijven en mensen hebben zich bezig gehouden met wat we allemaal het liefst doen, namelijk legaal zo min mogelijk belasting betalen. Daar wordt nu schande van gesproken, maar het is de wet!
Nou moet iedereen natuurlijk zelf weten of je wel of niet meer dan het minimale bedrag aan belasting wilt betalen.
Let wel, er is volgens de stukken qua belastingontwijking niets illegaals gebeurt. Mensen en bedrijven hebben de bestaande wettelijke mogelijkheden maximaal benut.
Het is 100 jaar geleden dat de Russische revolutie uitbrak. Het begin van collectieve voorzieningen, socialisme en diefstal onder de nom van belasting. Meer dan 100 miljoen doden zijn we verder. Oprah Winfrey hemelen we op. Maar wat deed ze?
BitCoin heeft in de Verenigde Staten een status van vermogen. Dus als je een kop koffie met BitCoin betaalt is het vermogensoverdracht. Maar politici zijn bezig dit aan te passen. Dat zou betekenen dat transacties tot $ 600,- vrijgesteld zijn van belasting. Zoals dat met alle buitenlandse valuta geldig is. Een boeiend iets, dit zal de populariteit van crypto munten in het dagelijks gebruik aanzienlijk bevorderen.
Na de orkanen die het Caribisch gebied hebben getroffen is men begonnen aan de wederopbouw van Puerto Rico. Een lovenswaardig iets. Althans vanuit humanitair standpunt. Echter is er iets wat mij zorgen baart: alle contracten worden onderhands vergund. Waar de overheid in het geheimzinnige werkt heb je niets anders dan corruptie en absurde winsten. Weer een mooi voorbeeld van de pracht van de overheid.
Dankzij het beleid van de centrale banken zijn er tal van bubbels. Zo ook op de junk bond markt. Of op de markt van overheidsobligaties. Die zijn zeer verslaafd aan krediet en kunnen geen begroting maken. Dit zal een keer resulteren in het instorten van de munten van de overheden. De enige methode om dan uw vermogen te handhaven is goud of zilver. Dit zijn de enige sectoren en mogelijkheden om geld veilig weg te zetten die historisch een ineenstorting van de zowel de munten als de beurs waarborgen.
Dit en meer in mijn podcast en als u toch luistert wat zegt u ervan?