De perfecte wereld (Lodewijk Hof)

De wereld is een riskante plaats. Noord Korea, Syrië, Pakistan (zijn enkele atoombommen kwijt), de toenemende instabiliteit in Europa, de overgang van westerse dominantie naar oosterse dominantie.
In een ideale wereld praten we conflicten uit. We dreigen niet met atoombommen. In een ideale wereld heeft iedereen een idee hoe de opgebouwde schulden afgelost worden. In de perfecte wereld leren we kinderen op school programmeren. In de ideale wereld klagen we niet over veranderingen, we zien ze aankomen en profiteren ervan.
Helaas leven we niet in een ideale wereld. In de huidige wereld waar we in leven is Pakistan atoombommen kwijt, dreigt Noord-Korea met een aanval op het Amerikaanse leger, vrijwel alle overheden in de wereld geven geld alsof er geen morgen meer is, op school leren kinderen allerlei zinnige dingen als het periodieke stelsel, hoe meerdere grassoorten of een taal uit het verleden te leren kennen.
De westerse overheden zijn technisch failliet. Overheden en particulieren geven geld uit alsof het water is. Heeft u ooit een politicus gehoord over het afbetalen van de staatsschuld of hoe ze die hebben opgebouwd?
Als ik naar de wereld kijk, dan zie ik een gevaarlijke en angstige wereld. Als ik kijk naar een angstaanjagende wereld dan weet ik één ding heel zeker. Hier valt geld aan te verdienen.
Ik ben, uiteraard, tegen oorlog. Maar helaas zijn regeringsleiders het niet met mij eens. Politici en regeringsleiders beschouwen oorlog als een methode om problemen op te lossen. Ik beschouw het als pure kapitaalvernietiging.
Maar ik weet dat in iedere oorlog er goed geld verdiend kan worden. Er is een hoop instabiliteit, er kan gesmikkeld (is niet aan te raden) worden en de prijzen voor alles zijn absurd.
Tijdens iedere oorlog is geld geen cent waard. Hyperinflatie dankzij het eindeloos printen van geld is wat mensen in rap tempo naar de bedelstaf brengt. Spijtig. In plaats van het zorgen voor mensen dat ze financieel kunnen overleven maakt een oorlog mensen zeer arm. Zeer spijtig.
Maar dit is niet voor u. In het Goud rapport staan de goud investeringen gemeld die u van de bedelstaf weg kunnen houden.