De retail armageddon (Lodewijk Hof)

De Amerikaanse retail sector heeft onlangs twee grote klappen te verwerken gekregen. Eigenlijk zijn het geen klappen. Twee grote retailers hebben grote zorgen bekendgemaakt. Sears heeft gemeld dat er “substantiële twijfel” is of het concern kan blijven bestaan. Payless heeft gemeld dat het een faillissementsaanvraag aan het voorbereiden is. Oftewel: ze kunnen hun financiële verplichtingen niet meer nakomen en zoeken veiligheid tegen hun schuldeisers.

Niet dat ik de schuldeisers iets verwijt. Als wij onze hypotheek niet meer kunnen betalen dan gooit de bank je er toch ook uit? Waarom zou je dan met bedrijven, of overheden, anders omgaan? Het is de normaalste zaak van de wereld dat de schuldeisers hun geld willen veilig stellen.

Maar de grote vraag is heel simpel: waar is het mis gegaan. Waar gaat het mis? Immers doet de economie het geweldig, banen komen erbij. Dus de klanten zullen het geld wel in hoge aantallen in de winkel uitgeven. Nou weten we allemaal dat de macro economische data niet correct zijn. De banen die erbij komen zijn geen banen waar een economie succesvol op kan worden. Of zijn de parttime hamburgers omdraaien banen de loopbaan die u de rest van uw leven zou willen volgen? Dit soort baantjes hebben de meeste mensen hier als bijbaantje tijdens de studie. In de VS worden het steeds meer loopbaan keuze banen.

Ik denk dat de vraag: “Wie gaat er sluiten” niet correct is. Deze is incorrect vanwege de grote verschuivingen die er plaatsvinden. Een correcte vraag is: “Wie gaat er blijven”. Wie overleeft het ineenstorten van het retail winkellandschap.

Terwijl de economische indicatoren positief zijn, zie ik niets anders dan het sluiten van winkels. De vraag is hoe dit kan, wat gebeurt er? We kunnen allemaal op een relatief makkelijke methode een webwinkel beginnen, we kunnen over de hele wereld kopen. Maar wat is de oplossing?

Ik denk hier een oplossing voor u te hebben: Heeft u geen zin om alles zelf te doen? U heeft geen zin om vele uren het internet af te struinen? Waarom bestelt u dan geen kant en klare webshop, met integratie van de mogelijkheden om de betalingen verwerkt te kunnen krijgen, email adressen. Eigenlijk krijgt u alles zo aangeleverd dat u meteen kunt beginnen. Met code beursbox.nl ook nog eens met $29 aan korting. Sluit u zich aan in de rij naar succes? Gebruik kortingscode Tom op hofprofit.com/shop/product/webshop