De Schijf van vijf (Tom Lassing)

Eet minder vis en meer brood. Dat zegt de nieuwe schijf van vijf ten opzichte van de vorige schijf. Twee adviezen die ik u af zal raden.
Verder zegt de schijf van vijf dat u halfvolle zuivelproducten moet eten.
Ik zeg u juist dat u veel minder zuivel moet eten en als u het al eet, dan liefst volle producten.
Kortom, ik ben van mening dat de schijf van vijf nog altijd een reclame folder is voor de economische belangen van de Nederlandse voedingsindustrie. We moeten vooral eten waar we in Nederland vanuit het bedrijfsleven sterk in zijn.
Het brood dat ons via de schijf van vijf wordt opgedrongen is er officieel vanwege het toegevoegde jodium. Dat zit niet van nature in brood, maar bakkers moeten het toevoegen. U kan beter producten eten waar het van nature in zit, zoals eieren, vis en noten. U krijgt dan genoeg jodium binnen.
We moeten heel veel meer fruit eten is mijn mening. Als u dat doet, dan zult u zien dat het uw lijn ook goed zal doen. Meer fruit eten, is minder rommel snoepen.
En dat maakt u snel heel veel gezonder.
Stop ook met melk te drinken. U kreeg (moeder)melk toen u het als zuigeling nodig had. Waarom zou u dan nu de melk van kalveren gaan drinken? De samenstelling daarvan is totaal niet op uw lichaam afgestemd. Het is immers melk voor kalveren.
Mensen die veel melk drinken moeten er eens een week mee stoppen… Ga eens na hoe je je nu na die week voelt… Je zal nooit meer melk drinken!
Ik drink nu alleen nog melk in de muesli en Brinta. Als het kan probeer ik dat zelfs te vervangen met yoghurt. Dat hebben we echter niet altijd… (Ik krijg zo’n pak niet in mijn uppie op, want te veel yoghurt is ook niet goed.)
www.eetgezonder.com
www.gezondheidstart.nl