De signalen komen van alle kanten (Jack Hoogland)

De signalen komen nu van alle kanten. Consumentenvertrouwen in de Eurozone én in VS stijgt fors. Producentenvertrouwen stijgt fors. Werkloosheid op laagtepunt. Roep om loonsverhogingen neemt toe. Economie groeit hard.
Nu zien we op onderstaande tweet ook dat in China de producentenprijzen fors zijn gestegen. Aangezien Amerikanen en Europeanen de grootste klanten van Chinese producenten zijn, is het logisch dat nu óók de prijzen van alles wat uit China komt zullen stijgen. Dit is enorm positief voor goud. Ongekend positief zelfs.

Vooral omdat centrale banken helemaal niet (ECB) of véél te traag (Fed) reageren op stijgende inflatie. Terwijl we vrijwel dagelijks om de oren worden geslagen met signalen dat een forse inflatiestijging op komst is, gaat de ECB vrolijk door met stimuleren. Gisterochtend nog werd bekend dat inflatie in Oostenrijk hard is gestegen, en nu fors boven de ECB-grens van 2% ligt. Zal alleen maar verder stijgen.

We zien nu feitelijk hetzelfde gebeuren als in de jaren ’70 en als in de jaren ’00. Inflatie stijgt en centrale banken reageren veel te traag of zelfs helemaal niet.
Klik hier om verder te lezen