De stemming is aan het omslaan (Jack Hoogland)

Paasweekend (of een andere feestdag…) Veel mensen hebben dan wel iets beters te doen dan zich met economie, financiën of beleggen bezig te houden. Maar de beurs is nu eenmaal een wreed beest, dat je precies op het meest vervelende moment het signaal geeft dat je in actie moet schieten. Donderdag zagen we een duidelijk signaal. Zie hieronder de koersgrafiek van de S&P-500 index.

De stemming is aan het omslaan. Na anderhalve maand sputteren, koos de beurs gisteren voor de weg omlaag. Wall Street wás zeer positief over Trump’s economische plannen. Maar ziet nu dat er niets gebeurt. Deze quote van Jared Dillian beschrijft de teleurstelling zeer treffend. “80-something days into the administration and they have absolutely nothing to show for it.”
Na ruim 80 dagen en veel poeha, is er op economisch vlak nog altijd niets gebeurd. Daar houden beleggers niet van. Ik vertelde u vorige week in dit artikel dat Trump zeer waarschijnlijk bewust op een recessie in zijn eerste jaar aanstuurt. Recessie betekent dalende beurs.
Daarnaast vertelde ik u vorige maand al dat zodra de beurs gaat dalen, het heel hard kan gaan. Dit omdat er de afgelopen tijd voor een record bedrag op margin, ofwel met geleend geld is belegd. Je mag nu écht niet alleen afhankelijk zijn van stijgende koersen. Dat is vragen om ellende. Je moet nu risico afdekken door daarnaast ook op dalende koersen in te spelen.
Met onze WoensdagTrader-Trend strategie belegt u automatisch met de beurstrend mee. Zonder dat u erover na hoeft te denken. U profiteert keihard van een (forse) beursdaling, waarna u net zo hard profiteert van de daarop volgende stijging. 97% rendement in 2016. We gaan voor 100%+ in 2017! Meldt u hier aan voor deze unieke strategie