De Zwitserse Centrale Bank en haar Amerikaanse investeringen (Lodewijk Hof)

De Zwitserse Centrale Bank probeert al jaren de Zwitserse Franc minder waard te laten zijn. De munt moet minder waard worden om de export en economie te versterken. Dit beleid staat onder druk van politici en inwoners. Waarom investeert de Zwitserse Centrale Bank in het buitenland?
De investeringen van de Zwitserse Centrale Bank zijn echter niet klein. De investeringen worden namelijk per miljard gedaan. Maar de politieke en publieke druk om liever in eigen land te investeren nemen toe.
De Zwitserse Centrale Bank gedraagt zich niet als een investeerder die het landsbelang boven alles stelt. Ze heeft niet op aandeelhoudersvergaderingen gevraagd om hoofdkantoren en activiteiten naar Zwitserland te verplaatsen. Nee, de Zwitserse Centrale bank zit er gewoon op.
Maar wat gebeurt er als er in een keer voor 6 miljard aan geïnvesteerd geld verkocht gaat worden? Wat als er voor 2,5 miljard USD aan aandelen Apple verkocht gaat worden?
Inderdaad, het zal een flinke klap omlaag krijgen. De waarden staan dan onder druk. Maar niet alleen Apple, de gehele Amerikaanse beurs. Een crisis die hard zal overslaan. Dat houdt in dat u flink geld kunt verdienen.
Het is natuurlijk onwenselijk wat er gebeurt is de afgelopen jaren. Centrale banken horen de munt te bewaken. Ze horen zelf niet te investeren. Maar helaas is dit gebeurt. Hoe kunnen de centrale banken nog hun investeringen verkopen?
De Zwitsers hebben, helaas, jaren geleden hun munt los gekoppeld van het goud. Spijtig. Het monetaire beleid is daarna snel bergafwaarts gegaan. Maar daar kunnen we winst door bereiken en dat is geen slecht nieuws.
Als alle aandelen van de Zwitserse Centrale bank verkocht worden, als de Amerikaanse beurzen ineenstorten, als de Zwitsers weer het primaire eigen belang boven buitenlandse beleggingen plaatsen. Dan kunt u geld verdienen.
Indien de beurs instort moeten de pensioenfondsen nog meer korten op hun uitkeringen. Wilt u daarop wachten of heeft u liever een voorzorgsmaatregelen? Goud is de beste vriend van een ieder in een crisis. Immers heeft goud een historische waarde, is het veilig, het kan niet bijgedrukt worden door centrale bankiers. Blijft u daarom niet langer wachten en met uw financiële toekomst spelen. Leest u het Goud rapport nu en wordt de financiële winnaar