Deel 4: Hoe belangrijk is geld nou eigenlijk?

Deel 4: Hoe belangrijk is geld nou eigenlijk?

margin: auto 0cm">Is geld het belangrijkste in je leven? Nee, absoluut niet. Geld is slechts een van de factoren in je leven. Geld is een middel om andere facetten van het… Deel 4: Hoe belangrijk is geld nou eigenlijk?

margin: auto 0cm">Is geld het belangrijkste in je leven? Nee, absoluut niet. Geld is slechts een van de factoren in je leven. Geld is een middel om andere facetten van het leven gemakkelijker te kunnen maken en meer van het leven te genieten. Is geld dan wel belangrijk in je leven? Absoluut. Iedereen die in onze Westerse maatschappij zegt dat geld absoluut niet belangrijk is, heeft nog nooit gedurende een (langere) periode zonder gezeten.

margin: auto 0cm">Balans

Het is belangrijk om balans te hebben in je leven. Wat zijn de belangrijke gebieden in je leven? Zijn het je emoties? Je relaties? Je gezin? Je vermogen? Je gezondheid? Je carrière? Je sport? Je persoonlijke ontwikkeling? Voor iedereen is dit anders. Als dit niet in balans is, is het belangrijk om hier aan te werken. Geld is een middel dat je kunt aanwenden om ook de andere vlakken in je leven te verbeteren.   Op het gebied van je gezondheid kan geld je bijvoorbeeld in de gelegenheid stellen om kwalitatief beter voedsel te kopen, meer vrije tijd te creëren, waardoor je meer kan sporten of jezelf een betere medische behandeling kan verschaffen. Persoonlijke ontwikkeling kan worden bevorderd doordat geld je zowel de tijd als de mogelijkheid geeft trainingen, opleidingen en seminars te volgen. Geld maakt het mogelijk boeken, CD’s en DVD’s te kopen die je ontwikkeling stimuleren.  Elk gebied van je leven kan in kwaliteit verbeteren als je geld aanwendt ter verbetering hiervan. Geld geeft je je tijd terug en geld stelt je in staat dingen te doen en jezelf te ontwikkelen, waardoor de kwaliteit van je leven verbetert. Geld is slechts een middel om de belangrijke doelen in je leven te realiseren.

Doelen

De meeste mensen denken echter nooit na over de doelen van hun leven. Ze plannen hun leven niet. Vaak is het enige dat ze plannen de vakantie die ze dat jaar gaan doen. Als je geen doelen stelt ga je letterlijk doelloos door het leven.   “Als je niet zelf je leven plant, plannen anderen je leven”.   Alleen als je bewust je doelen kiest in je leven, heb je controle over je leven. Door jezelf doelen te stellen in je leven, krijgt je leven richting. Doelen trekken omstandigheden aan, ze werken als het ware magnetisch.   Het echte doel is om je vrij te maken van alle (financiële) afhankelijkheid, zodat je de ruimte, rust en middelen overhoudt om op een nog hoger niveau te geven en bij te dragen. Schrijf voor jezelf eens de belangrijkste doelen voor je zelf op die je financieel zou willen bereiken.  

Visualiseren

Om je echte doel, of droom, te realiseren of om financieel onafhankelijk te worden moet je het niet alleen willen. Je moet het zelfs tot in het diepst van je ziel willen, zodat je geen keuze meer hebt om tot actie over te gaan. Dit kun je stimuleren, zodat het sterker in je gaat leven. Je kunt zo goed als alles in je leven realiseren. Alles wat je wilt. Je moet echter eerst bepalen wat het is dat je wilt en het pas dan gaan “halen”. Wat zou je bijvoorbeeld doen als je niet meer per se hoeft te werken voor je geld? Als je passieve inkomen je inkomen uit arbeid heeft overtroffen? Zou je dan nog werken? 

 

De oorzaak dat de meeste mensen hun financiële doelen niet realiseren is dat ze geen redenen hebben die sterk genoeg zijn om door te zetten. Een visual board, oftewel een “dream board” is een een poster of screen saver met afbeeldingen erop die jouw belangrijkste wensen of dromen in het leven afbeelden. De reden om dit te maken is heel simpel, als je je dagelijks confronteert met deze afbeeldingen dan gaat er een signaal uit naar je onderbewustzijn. Deze onderbewustzijn zal je op de een of andere manier tot acties aan zetten om deze wensen ook daadwerkelijk te realiseren. Het is dus een soort programmeren van jezelf waarmee je je kansen enorm laat toenemen dat ze daadwerkelijk zullen uitkomen als gevolg van de universele “law of attraction”, uitgelegd in het boek of in de film “The Secret”, of bij het 3 daagse seminar “NLP meets The Secret” van Anthony Robbins Toptrainer Joseph McClendon. 

Het gaat er dus om, exact helder te krijgen wat je nou echt wil, en hier ook daadwerkelijk op te focussen waardoor je hersenen gestimuleerd worden om op creatieve manieren deze wensen te realiseren! Afbeeldingen zijn hierbij veel sterker dan hele zinnen en hebben een enorme kracht. Zie het als een advertentie waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. In plaats van dagelijks een beeld te zien krijgen op tv van een hamburger voor 1 euro (waardoor miljoenen mensen beïnvloed worden en daadwerkelijk zo’n hamburger gaan kopen), werkt het zeer krachtig door zelf zowel adverteerder als consument te zijn, maar dan op de gebieden waarvan je in de vorige oefeningen hebt aangeven dat ze belangrijk voor je waren. Vooral topsporters gebruiken deze kracht van visualisatie (ze hebben zich al duizenden keren als 1e over de finish zien komen voordat ze voor het eerst winnen).

   “First we conceive, then we believe and will achieve …”  

Naast het stellen van doelen en visualiseren, zit het verschil tussen mensen met en zonder welvaart in hun overtuigingen en denkpatronen. Hier zal in deel 5 dieper op ingegaan worden….

margin: auto 0cm">—————————————————————————————————————————————————————————–

Op 16 februari kan je een introductie workshop volgen over dit onderwerp! Klik hier voor meer informatie of kijk op www.succesgids.nl/beursblik