Deutsche Bank waarschuwt Duitsland (Tom Lassing)

Als Deutsche Bank door ECB maatregelen omvalt, dan vallen heel wat pensioenfondsen in Duitsland ook om. Ook zullen veel spaarders hun spaargeld gaan verliezen.

Het is een niet mis te verstane waarschuwing aan zowel de ECB, maar belangrijker nog, de klanten!

Deutsche Bank kan in de toekomst niet aangeklaagd worden vanwege het niet waarschuwen van haar klanten. Ze hebben immers iedereen nu de kans gegeven maatregelen te nemen. Ze hopen dat niemand het doet, maar de waarschuwing is gegeven. Zou iedereen wel reageren op deze waarschuwing, dan gaat Deutsche Bank ook failliet. Immers, dan ontstaat een bankenrun. De vraag is natuurlijk welke banken ook omvallen als Deutsche Bank valt. Ze hebben een werkelijk gigantische derivatenportefeuille en op al die stuken zit een tegenpartij die nu denkt gedekt de zijn. Als Deutsche Bank wegvalt, dan is die dekking ook voorbij. Het is helemaal niet zo gekke vergelijking met Lehman Brothers in 2008. Ook die zat tot aan de nek in derivaten en het waardeloos worden daarvan bracht heel wat anderen in enorme problemen.

Mijn advies: Haal spaargeld weg bij de reguliere banken. Wacht niet tot het te laat is! Koop er of fysieke munten van goud en zilver voor, of breng het geld over naar een goud en of zilver rekening.

Wie wacht tot de crisis uitbreekt is te laat. De banken zullen dan of gesloten zijn, of u mag maar mondjesmaat bij uw geld komen.