Dirk Scheringa laat zich niet kisten (Tom Lassing)

Via een reverse takeover wil Dirk opnieuw naar de beurs toe. Zijn bedrijf CS Factoring (inning openstaande facturen) heeft daartoe een overeenkomst met de lege beurshuls Lavide gesloten.
Volgens Dirk is het voor de groei van CS factoring noodzakelijk om naar de beurs te komen.
Zo krijg je als beursgenoteerde onderneming veel meer persaandacht. (En zo leest u nu ook hier over dit bedrijf)
In 2015 maakte CS factoring een winst van 275.000 euro op een omzet van een miljoen. Het is op dit moment dus nog een heel klein bedrijfje. Ik heb jaren gekend dat ik in mijn uppie zulke cijfers draaide. Dirk denkt echter groter en wil daarom een beursnotering.
Overigens is dit de tweede poging om deze nu nog lege beurshuls over te nemen. In 2014 liep het allemaal stuk op de vraagprijs.
De huidige directeur van Lavide krijgt na de overname een rol in de directie.
Bij de overname komt namelijk ook een over te nemen belang van 49% in Cardec BV. Dat is een financieel ondersteunend bedrijf in hetzelfde werkveld als CS Factoring. Cardec is echter vooral actief in de advocatuur en notaris sector van de markt. De site van Cardec maakt niet duidelijk van wie dit bedrijf is. De “over ons” zegt van alles, behalve iets over “ons”. Grappig is dat ze dit op dit pagina zeggen: “Hoe meer u van uw cliĆ«nt weet, hoe beter u de cliĆ«ntwaarde kunt inschatten.” Ondertussen maken ze niets bekend over zichzelf. Hoe minder je van ze weet, des te beter is het voor je? Dit is amateuristisch als ik het netjes uitdruk.
Ik neem aan dat de eigenaar van de BV onder meer van de directeur van Lavide zal zijn, al lijkt hij niet de enige aandeelhouder te zijn.
De combinatie van deze bedrijven moet over 5 jaar een omzet van 40 miljoen per jaar gaan draaien. Dat is nogal een omzetstijging!
KVK nummer van Cardec is 27186185 maar ik heb er niet die paar euro voor over om dieper te graven. Het is allemaal legaal, het is alleen nogal knullig op de site gezet.