Dit is écht fantastisch nieuws! (Jack Hoogland)

Gisterochtend zag ik een krantenbericht dat voor ons absoluut fantastisch is. Om volledig te begrijpen hoe fantastisch dit bericht is, neem ik u eerst nog even mee terug in de tijd. Lees even met me mee!

Het hele jaar hebben Amerikaanse autoverkopers en kredietverstrekkers geprobeerd om het noodlot zover mogelijk voor zich uit te duwen. Door extra kortingen te geven en door aan Jan en Alleman leningen met een nóg langere looptijd te verstrekken, konden ze doen alsof alles nog steeds fantastisch ging. Ze maakten de bubbel daarmee uiteraard alleen maar groter. Waardoor het barsten ervan een nóg hardere knal zal geven.
Ruim een maand geleden vertelde ik u in dit artikel al dat de signalen nu van alle kanten komen. De nieuwe subprime bubbel in de Amerikaanse markt voor auto’s en autoleningen is aan het barsten. De krantenkop die ik u in dat artikel liet zien, zegt genoeg. De autofabrikanten zagen het duidelijk aankomen. Volgens hen was de piek bereikt.
En in september zette de trend door. Opnieuw werden er minder auto’s verkocht. De Wall Street Journal vatte het allemaal mooi samen in onderstaand plaatje.