Dit zijn de gemakkelijkste voorspellingen (Jack Hoogland)

Ik vertelde u vorige week in dit artikel waarom vier van de zeven aandelen die we voor ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” hebben geselecteerd, rijp zijn voor 100% koersdalingen. Om de simpele reden dat het aandelen zijn van bedrijven waarvan wij verwachten dat ze failliet gaan. Voor één aandeel uit ons rapport laat ik u hieronder even de harde cijfers zien.

We vergelijken de balanscijfers van eind 2011 (toen de hausse begon) even met die van 31 maart 2016. We zien hier dat dit bedrijf eind 2011 een tastbaar eigen vermogen (dus zonder boekhoudtrucs) van $105 miljoen had. Niet bepaald florissant, maar in ieder geval positief.
Sindsdien profiteerde deze autoverkoper volop van de hausse in de Amerikaanse automarkt. En maakte vanaf begin 2012 in totaal ruim $400 miljoen winst. Ondanks al die behaalde winst dáálde het eigen vermogen van positief $105 miljoen naar negatief $303 miljoen! De directie heeft de afgelopen jaren dus ruim $800 miljoen verpatst aan overnames, dividend en inkoop eigen aandelen.
En nu breken de slechte tijden aan!