Dossier preppen (Brecht Arnaert)

Steevast, wanneer een prepper – een voorbereid mens, zeg maar – op tv komt, wordt die belachelijk gemaakt. Alsof het idioot zou zijn om zich voor te bereiden op een grote financiële crash? Natuurlijk niet. Idioot, dat is doen alsof er niets aan de hand is en onze kop in het zand steken: nog nooit zijn er zoveel schulden geweest, en nog nooit zoveel redenen waarom we ons overmorgen, maar misschien al morgen, in een situatie van totale chaos kunnen bevinden.
Het is geen prettig vooruitzicht, ik weet het. Maar de andere kant op kijken helpt nu eenmaal niet. Daarom heb ik in de loop van dit jaar aan specialist, Yannick Verdyck, gevraagd om voor MACRO Trends een reeks samen te stellen die uitgaat van het slechtste scenario: dat waarbij u volledig op uzelf aangewezen bent.
Stel u voor: het licht gaat uit, supermarkten zijn leeg, de straten zijn niet meer veilig. Hoe gaat u daarmee om? Heeft u een plan? Met wie zou u samenwerken om zo’n nare tijd te overleven? Wat is het eerste waar u aan denkt? Voeding? Wapens? Waar naartoe?
In dit GRATIS dossier krijgt u op alle vragen een logisch antwoord.