Drie redenen om zéér positief te zijn… (Jack Hoogland)

De goudprijs stond de afgelopen weken weer onder druk. Dat resulteerde in mails van lezers die zich afvroegen wanneer de goudprijs nu eindelijk eens een forse stijging gaat inzetten. Bij sommige mails liepen de emoties zelfs sterk op. Iemand schreef over “dat k*tgoud”, terwijl een ander schreef dat het is om moedeloos van te worden.

Tegelijk werd ons verweten dat wij positief blijven over goud en zilver.
Wij zijn inderdaad positief over goud en zilver, en we zijn de afgelopen jaren alleen maar positiever geworden. Véél positiever zelfs. Dat heeft niets te maken met de koersontwikkeling. Het heeft alles te maken met de fundamentele reden om goud en zilver(aandelen) te willen bezitten. Het plaatje hieronder vat wat mij betreft alles samen.
De oplossing voor de schuldencrisis van 2008 die politici en centrale bankiers bedachten was om vooral véél geld te printen en om schulden in vooral de westerse wereld fors verder te laten stijgen. Als u denkt dat dit normaal is, als u denkt dat dit goed gaat aflopen, dat politici en centrale bankiers de boel onder controle hebben, dan moet u vooral géén geld in goud- en zilver(aandelen) steken.
Wat mij betreft is de kans dat dit allemaal goed afloopt echter nihil. Nul procent.