Dromen van rendement of het rendement van je dromen?

De woorden zijn nagenoeg hetzelfde, maar er zit een wezenlijk verschil tussen. Ieder weldenkend mens zal dat snappen. Helaas is er nog steeds maar een klein percentage mensen die jaar in jaar uit mooie rendementen behaald. Hier zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Een mooie zienswijze om deze oorzaken te identificeren, is om te kijken naar de passie, talent en doelen van beleggers en optiehandelaren.

Passie

Handelen op de beurs kun je op vele verschillende manieren doen. Je kunt aandelen inzetten, maar ook derivaten, zoals opties, futures en sprinters/turbo’s. Met deze instrumenten kun je tal van verschillende strategieën uitvoeren. Je kunt ze zelfs combineren om een extra hefboom of bescherming te creëren. De meeste beleggers handelen puur in aandelen. Een kleiner percentage voegt daar een optieconstructie aan toe. En nog minder mensen passen constructies met alleen derivaten toe. Dat is jammer, omdat er zoveel meer te koop is dan alleen aandelen.

Wat heeft dit alles met passie te maken, zul je je afvragen. De reden waarom wij aangeven dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is om jou uit te dagen op zoek te gaan naar het/de beleggingsinstrument(en) en bijbehorende constructie waar jij het meeste affiniteit mee hebt. Wij hebben de afgelopen jaren een ware passie opgebouwd voor het handelen met opties. De mogelijkheden die opties bieden, zijn eindeloos, waardoor wij keer op keer ook gemotiveerd zijn om ze in te zetten voor het behalen van onze (financiële) doelen.

Talent

Heb je talent nodig om een muziekinstrument te spelen? Om een goede voetballer te worden? Om een Sudoku-puzzel op te lossen? Hoewel aanleg niet noodzakelijk is om op een gitaar een paar akkoorden te leren spelen, om een bal weg te schoppen en om de cijfers 1 tot en met 9 in hokjes te schrijven, zul je zeker talent nodig hebben om echt goed te worden. Zo is het ook met handelen op de beurs. Je zult over de gave moeten beschikken om wijs te worden uit alle cijfers, grafieken, bedrijfsinformatie, strategieën en noem maar op. Elk detail welke je over het hoofd ziet, kan vervelende consequenties hebben.

Doelen

In de filosofie van US Option Trader begint beleggen met het stellen van (financiële) doelen. Stel jezelf de Waarom-vraag. Ofwel, waarom wil ik rendement behalen? Is het voor een extra zakcentje? Om mooie spullen te kopen? Een extra pensioenplan? Eerder stoppen met werken? Een studieplan voor de kinderen? Enz. Het belang van deze Waarom-vraag is om op lange(re) termijn te kunnen volharden op de beurs. Ook als het tegenzit! Tevens stellen deze (financiële) doelen jou in staat om uit te vinden wat je moet doen om deze doelen te behalen. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je een rendement van 100% per maand moet halen om eerder te kunnen stoppen met werken, dan kan je daar je conclusies uit trekken.

X + X = Niks!

· Als je je passie en je talent hebt gevonden, dan zul je leuk handelen op de beurs, maar zal je rendement achterblijven.
· Als je je talent hebt gevonden en je weet hoe je je (financiële) doelen moet behalen, dan zul je wel een goed rendement behalen, maar kan je op termijn verveelt gaan raken met alle consequenties van dien.
· Als je wel weet wat je (financiële) doelen zijn en deze probeert te behalen met hetgeen waar je een passie voor hebt ontwikkeld, zal je alleen blijven dromen van rendement, maar dit niet behalen.

Passie + Talent + Doelen = Het rendement van je dromen

Pas als je alle 3 de deelgebieden op orde hebt, zal je doen wat je graag doet op een wijze waar je goed in bent en het rendement behalen dat nodig is voor jouw (financiële) doelen. Investeer daarom in een goed zelfonderzoek en ontdek jouw passie, talent en doelen.

Wil je ontdekken of jij een passie hebt voor opties of wil jij je optie-talent verder ontwikkelen, schrijf je dan nu in voor de Masterclass ‘Succesvol met Opties!’ welke op 23 januari gegeven wordt door US Option Trader en Optie Academy. Kijk hier voor meer informatie