Duizenden procenten koerswinst? Absoluut! (Jack Hoogland)

Duizenden procenten. Dat soort koerswinsten verwacht ik de komende jaren voor goud- en vooral zilveraandelen. Het is zelfs meer dan een verwachting. Ik ben er absoluut van overtuigd. Ik kan het echter goed begrijpen als u mij niet gelooft. Want het klinkt gewoon onwerkelijk. Dat je zóveel koerswinst kunt behalen, is zelfs onvoorstelbaar.

Daarom is het misschien goed om even een kijkje in het verleden te nemen. Hieronder de koersgrafiek van een goudaandeel dat al ruim 30 jaar op de beurs genoteerd staat. Het is één van de extra tips die u als nieuwe TopAandelen-abonnee ontvangt. We zien op deze koersgrafiek twee perioden van forse koersstijging.
Van 1992 tot 1996 steeg de koers met 1370%
Van 2000 tot 2008 steeg de koers zelfs met 1915%
Als je alléén al naar het verleden kijkt, dan zie je hoeveel koerswinst er tijdens een bull markt voor goud te behalen valt. Daarbij zie je op de koersgrafiek dat de huidige situatie vergelijkbaar is met 1993 en 2001. Dit betreft een aandeel van een relatief grote goudproducent. Kleinere goudaandelen zullen veel harder in koers stijgen. Zilveraandelen zullen nóg harder in koers stijgen.
Daarbij geldt dan nog dat de twee hierboven vermelde forse koersstijgingen plaats vonden in periodes waarin er nog geen crisis was. Periodes waarin centrale banken nog normaal deden.