Een gedegen beleggingsstrategie (Tom Lassing)

Ik heb nog een eventuele methode voor beleggers. Ze is ook beschreven in het gratis “Leren Beleggen” rapport dat u hier kunt opvragen.
Eén van de belangrijkste regels is dat u alleen beleggingen doet in structureel winstgevende ondernemingen.
Die zijn minder spannend, maar de kans op een definitief verlies is veel lager dan bij aandelen van bedrijven die geen winst maken. De bedrijven zonder winst lopen nu eenmaal veel meer risico op een faillissement.
Het punt is, CEO’s van bedrijven die nooit winst hebben gemaakt kunnen u over de toekomst van alles wijsmaken. Ze presteerden het nog niet om winst te maken, maar de beloftes zijn enorm.
CEO’s van bedrijven die al structureel winst maken, hebben het nadeel van het verleden. Als zo’n bedrijf jaar in jaar uit 5% meer winst maakt, dan slaat het nergens om als zo’n CEO ineens gaat beweren dat de winst volgend jaar 100% hoger gaat zijn. Niemand zal dat geloven.
Als belegger bent u beter af in dit soort aandelen, mits… de waardering niet te hoog is.
Ook aandelen van structureel winstgevende bedrijven kennen periodes waarin ze heel populair en dus duur zijn en periodes dat ze spotgoedkoop zijn. De Trendmethodische aanpak maakt daar prima gebruik van. Ik verwijs u daar daarom even naar terug.