Er zijn slechts twee scenario’s mogelijk (Jack Hoogland)

Afgelopen dinsdag vertelde ik u al uitgebreid over de enorme kans die we hebben door in uranium-aandelen te beleggen. Uit de vorige bull markt (2001-2007) weten we dat uranium-aandelen koersstijgingen van 3.000 tot zelfs 10.000 procent noteerden. Toevallig vond ik bij één van de voor ons uranium-rapport geselecteerde aandelen onderstaande quote bij de publicatie van kwartaalcijfers:

“We are still waiting on a market recovery that was expected to come sooner, but we’ve learned to put those expectations aside and prepare for whatever comes our way.
And we believe that the question is not if the market will make that call, but when, as we continue to see a bright long-term outlook for the nuclear industry.”
Deze quote is echter van negen maanden geleden. De directie had al eerder een herstel van uraniumprijzen verwacht, wacht daar nog steeds op, maar geeft aan te hebben geleerd dat het onmogelijk te voorspellen is wanneer het herstel zal inzetten. Nu, negen maanden later, zien we pas de eerste tekenen. Niet in de uraniumpijs, maar in de koersen van uranium-aandelen.
Ik laat u deze quote zien omdat deze mensen (die het dichtste bij het vuur zitten) weten dat een prijsstijging onvermijdelijk is. Dat de toekomst er rooskleurig uit ziet. Alleen is het voor hen net zo moeilijk als voor ons beleggers om te weten wannéér de bull markt begint.
Er is een eenvoudige reden waarom het voor de volle 100% vast staat dat uraniumprijzen fors zullen stijgen. Want er zijn als het om uranium gaat slechts twee scenarios mogelijk.