Ervaring krijg je niet zomaar

Wat zou jij doen als de persoon die jij ingehuurd hebt voor om voor jouw beleggingen te zorgen een fout maakt welke jou een significant deel van je vermogen kost? En wat zou jij doen als jij die persoon zelf was? Een vermogensbeheerder kan je ontslaan, maar dat lukt bij jezelf wat lastiger. Helaas gebeurt het nog dagelijks dat, zowel beginnende als ervaren beleggers en optiehandelaren fouten maken die ze duur komen te staan. Maar wat kun je eraan doen?
Alles begint bij kennis! Je hebt kennis nodig om een auto te kunnen rijden, een computer te kunnen bedienen, diensten te verlenen en … zeer zeker ook om op de beurs actief te zijn. Vele issues waar we in het dagelijks leven tegenaan lopen, kunnen op een vrij eenvoudige wijze worden opgelost als we de juiste kennis ter beschikking zouden hebben. Ongetwijfeld gaat er een belletje rinkelen als je eerst de gebruiksaanwijzing zou hebben gelezen. Ken je zo’n situatie? Ongetwijfeld!

En als je met de kennis in de praktijk aan de slag gaat, krijg je meer en meer ervaring. Deze ervaringen draag je van dag tot dag bij je en neem je mee naar je volgende actie. Hoe voelde het de eerste keer dat je in een auto ging rijden? Onwennig? Maar in de loop van tijd kreeg je steeds meer ervaring en op een gegeven moment hoefde je niet meer na te denken om van A naar B te komen. Het ging vanzelf.
Hetzelfde geldt voor beleggen en – zeker – voor het handelen met opties. Je zal eerst kennis moeten hebben van de verschillende beleggingsinstrumenten, analysemethodes en strategieën. Vervolgens zal je ermee aan de slag moeten gaan om te ervaren wat wel en wat niet werkt. Waar je je prettig bij voelt en waar je slapeloze nachten van krijgt. Dit alles om uiteindelijk tot een niveau te komen, waarin je emotieloos kunt handelen op de beurs.
Maar … hoeveel tijd kost het om tot een dergelijk niveau te komen? Het ligt eraan of je het zelf doet of je hierbij laat ondersteunen. Zoals bekend, strandt 90% van de beginnende beleggers in de eerste 3 jaar. Zij hebben veel leergeld betaald en het heeft niets opgeleverd. Een slechte investering! De andere 10% bestaat uit autodidacten die in die 3 jaar overal informatie vandaan hebben gehaald en het zichzelf de materie eigen hebben gemaakt. Het andere deel heeft zich laten ondersteunen, heeft trainingen en seminars bezocht en heeft zich daardoor (heel) veel tijd, pijn en moeite bespaard.
Bovenstaande geldt overigens ook ervaren beleggers die een volgende stap willen maken. Met name in deze ‘ik weet het al’-groep zitten de personen die de nodige financiële successen op hun naam hebben staan en het wiel liever uitvinden. Maar ook tref je daar de mensen aan die de nodige financiële missers hebben gekend en daardoor alles argwanen. En dat is sonde, omdat er juist zoveel legitieme partijen zijn die graag in dit soort situaties willen helpen.
Ben jij een beginnend beleggers of optiehandelaar en wil je jezelf de inleerperiode van 3 jaar besparen of ben je juist de ervaren beursganger die op zoek is naar ‘de volgende stap’, meld je dan aan voor de Masterclass ‘Succesvol met Opties!’ van US Option Trader en Optie Academy.

Klik hier voor meer informatie!