Geld verdienen met opties zonder zorgen

Tja, dat zou mooi zijn. Lekker geld verdienen met opties en daar geen zorgen over hebben. Kan dat überhaupt?
Ik las een tijdje geleden een interessant artikel over opties. Daarin wordt aanbevolen iets met een put optie te doen op aandelen van het Amerikaanse bedrijf Tesoro Corporation. De koers was toen 56,30 dollar. Je kon een put optie kopen, waarmee je dus het recht verkreeg op 50 dollar tot vrijdag 17 januari 2014 dat aandeel te verkopen, hoe ver het aandeel ook zou dalen. Voor die put betaalde je dan 70 cent.

Om na te gaan of het aantrekkelijk is om dat recht te verwerven, moeten we bekijken hoe groot de kans is dat het aandeel zo veel zakt.
Daarvoor maken we gebruik van de volgende formule :
( STRIKE minus PUT )  /  AANDEEL   *100   -100
( 50,00 minus  0,70)  /  56,30     *100   -100
49,30                 /  56,30     *100   -100
                   0,876           *100   -100
                         87,6             -100
                                  -12,4%
    
Het komt er dus op neer dat het aandeel 12,4 procent moest dalen om met deze put in de winstzone te komen. En nou komt het punt waar veel beleggers weinig aandacht aan schenken, namelijk dat het in zo korte tijd moet gebeuren. Die nieuwsbrief werd op 13 december geschreven, ik had dus maar 33 dagen de tijd tot de expiratiedatum voor zo’n koersverandering. Dat is wel een heel erg kort. Dus ik vind het niet aantrekkelijk om die put te kopen, maar ik zie er wel wat in om ’m te verkopen, of te schrijven zoals dat in vaktaal heet.  Dus ik ga aan de andere kant van de toonbank staan. Ik word van koper verkoper.

Dan maak ik de volgende berekening: Ik kan 70 cent ontvangen en omdat het bij opties altijd om 100 stuks gaat, krijg ik dus 70 dollar waarvoor ik 1000 dollar als borg bij mijn broker moet aanhouden. Dat komt neer op 7 procent in 33 dagen. Ik ga er van uit dat het aandeel niet zo ver zal dalen, dus als dat zo is, dan is die 70 dollar gewoon verdiend.

Als ik dat zo kan voortzetten gedurende een jaar maak ik dus 365 / 33 maal 7 procent  =  77 procent winst op jaarbasis. Als ik daar eens over nadenk, moet er toch wel heel veel gebeuren voor ik dat maak op mijn normale aandelenportefeuille.

Als je die 70 dollar winst per transactie nou te weinig vindt, wie houd je dan tegen om bij voorbeeld in plaats van één put optie te verkopen dat met vijf puts te doen?

Nou is je vraag:  hoe kom je aan de namen van de aandelen waarmee je een aantrekkelijke optie-constructie kunt opzetten.

Dat is nou net de specialiteit waar Martin Hendriks en Douwe Westervaarder US Option Trader zich mee bezig houden. Zij bekijken constant de Amerikaanse beurzen in welke aandelen zulke potentieel winstgevende constructies te bedenken zijn. Want het gaat er in de eerste plaats om dat je de richting dat het aandeel zal gaan goed inschat en dat je daarop een passende optie (of combinatie van opties) aangaat.

Voor het geval dat de koers in die korte periode wel onder de 50 dollar zakt, dan ben ik verplicht die 100 aandelen te kopen. Dan koop ik dus op 50 dollar minus die al geïncasseerde 70 cent  =  49,30 dollar. Maar dat is wel mooi ruim 12 procent lager dan op het moment dat ik deze optieconstructie ben gestart.

Het komt er dus op neer dat je bij een geschreven put betaald krijgt voor het recht om dat aandeel met een korting te mogen kopen.

Klik hier om nu nog gebruik te maken van het introductieaanbod van US Option Trader.

IK HEB GEEN BELANG IN TESORO CORPORATION