Gemakkelijk, zeker en superwinstgevend (Jack Hoogland)

In dit artikel vertelde ik u gisteren al hoe belangrijk het is om juist nu ook op dalende koersen in te spelen. Ik geef u hieronder de allergemakkelijkste, meest zekere, superwinstgevende manier om dat te doen. Kijk even mee naar de langjarige koersgrafiek hieronder.

Dit lijkt een doodgewone koersgrafiek. Maar het is, als je iets langer kijkt, juist een zéér interessante koersgrafiek. Als je naar het verleden kijkt, dan zie je dat dit een typische koersgrafiek is van een cyclisch aandeel. Grote hoogtepunten. Enorme dieptepunten.
Koers daalde van $44 in 1997 naar $5 in 2001. Dat is bijna 90%.
Koers daalde van $23 in 2007 naar $4 in 2008. Dat is ruim 80%.
Eigenlijk hoef je verder niets over dit aandeel te weten. De koersgrafiek vertelt ons dat dit aandeel bezig is met een nieuwe daling richting $5. Als je zo’n koersgrafiek ziet, dan kan je in principe blind op een forse koersdaling inspelen.
Wij weten echter dat dit een aandeel uit ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” is. Daardoor weten we ook dat de zeer forse koersstijging die tussen 2009 en 2015 plaats vond het gevolg is een het opblazen van een enorme bubbel op de Amerikaanse automarkt. We zien aan de koersgrafiek dat die bubbel nu aan het barsten is.