Gezond op reis (Lodewijk Hof)

We zitten midden in het vakantie seizoen. Het seizoen waarin we allemaal naar het buitenland gaan. We gaan allemaal even liggen ontspannen op een strand en de batterij opladen. Zelf heb ik dat liever het hele jaar door. Maar reizen is naast ontspannend ook een aanslag op je gezondheid.
In mijn podcast had ik onlangs een inspirerend interview met Fabrizio Poli. Hij is ervaringsdeskundige. Hij is piloot. Heeft onder andere voor Ryanair gevlogen en heeft teveel hotelkamers van binnen gezien.
Fabrizio heeft iets teveel maaltijden van luchtvaartmaatschappijen aangeboden gekregen. Hij heeft die snel vervangen door eten dat hij van huis heeft meegenomen. Stuk voedzamer. Zeker daar u zich bedenkt dat die maaltijden 1 maand van tevoren gemaakt werden en simpelweg ingevroren werden. Even opwarmen in het vliegtuig en klaar. Niet erg gezond.
Ik heb de keuze gemaakt om als nomad te gaan leven. Gewoon laptop open en klaar. Enkele luchtvaartmaatschappijen hebben aanbiedingen gedaan (Finnair heeft 10% korting aangeboden, Hainan Airlines vaste prijzen). Moet nog bepalen welke het gaat worden. Maar wat doet u om gezond op reis te kunnen gaan? Wat doet u om uw gezondheid niet te schaden op uw vakantie?
Hoe bewust bent u zich van gezond eten en gezond leven? Tom Lassing schreef er ook een website over