Goud doet het beter dan aandelen (Lodewijk Hof)

Goud heeft het dit jaar gemiddeld beter gedaan dan aandelen. Nou staat de krant vol met het nieuws over aandelen en bedrijfsobligaties. Niemand praat over dingen als obligaties, hedge fondsen. Een enkeling heeft het over de beste belegging: goud.
Goud heeft een redelijk jaar. Maar is de goudprijs nou echt van belang? Is het van belang om iedere dag het goud bij te houden? Moet je bijhouden of goud een beetje omhoog of omlaag gaat? Ik niet, kan mij echt niet uitmaken.
Het is beter om te kijken naar de historische mogelijkheden
Het is veel belangrijker om te kijken naar iets wat, met historisch perspectief, het goed doet. Het is tijd om te kijken naar wat er echt goed gaat. De meeste beurs indices zijn opgezet met als doel heldere en inzichtelijke financiƫle informatie te verspreiden. Maar Goud werd niet meegenomen.
Ik ben jong, ik heb ongeveer 25% van mijn leven erop. In die tijd heeft niemand het ooit gehad over goud als belegging. Ik had gewenst dat ik op school geleerd had over goud. Ik wilde dat er een goudrapport was wat ik toen had kunnen lezen.