Goud & Zilver komen samen met Bitcoin. Profiteert u ook? (Lodewijk Hof)

Er is een verandering op komst. Het oudste geld van de wereld, goud en zilver, ontmoeten het nieuwste geld van de wereld: bitcoin. Of eigenlijk de techniek achter bitcoin. De veiligste haven, de rots in de branding die het goed doet bij iedere crisis zal de nieuwste fintech innovatie tegenkomen. Een mooi samensmelten voor ons.
Overal in de wereld voeren overheden een oorlog tegen haar eigen mensen. Er is een oorlog op contant geld gaande. Zweden probeert een samenleving zonder contant geld te worden. De overheid doet er aldaar alles aan om dit te realiseren. In Frankrijk veronderstelt de overheid dat iedereen die een EUR 500 biljet heeft, betrokken is bij terrorisme. In India zijn valuta waardeloos geworden. Hetgeen meer dan 1.3 miljard mensen voor het probleem stelde wat nu te doen.
De oorlog tegen contant geld is niets meer dan een oorlog tegen mensenrechten. Het is een oorlog tegen de mogelijkheden van mensen om geld uit te geven op een voor hun comfortabele methode. Daarnaast maakt de dood van contant geld het makkelijker om belasting te heffen.
In de goede ouwe tijd kon iedereen op zijn geld vertrouwen. Het geld was immers gedekt door zowel goud of zilver. Inflatie kwam al voor ten tijden van het Romeinse Rijk. Men probeerde gewoon minder goud en zilver in een munt te doen.
We kennen allemaal bitcoin is heel simpel. Niets meer dan meerdere computers die met elkaar praten. Bij iedere transactie moet iedere computer akkoord gaan. Doordat computers met elkaar praten, zonder een tussenkomst van een centrale computer, kan een transactie efficiënt uitgevoerd worden. Daarmee is het de meest transparante methode en de meest onverstandige methode om crimineel geld te verwerken.
Goud en zilver zijn de oudste methode om transacties makkelijk uit te voeren. Het is de oudste reken methode. Op een bepaald moment is iemand op het idee gekomen om papier te drukken. Waarschijnlijk was dit in China. Echter was dit papier gedekt door goud of zilver. Totdat er ongelimiteerde hoeveelheden papier gedrukt zijn. Waardoor de munt waardeloos werd en de samenleving ineenstortte. Precies wat er nu gebeurt in Venezuela.
Meerdere bedrijven werken aan een combinatie tussen goud, zilver en bitcoin. Digitaal geld heeft een grote zwakte: het is (zoals alle munten die wij gebruiken) nergens door gedekt. Het is puur en alleen gebaseerd op geloof. Een combinatie met goud en zilver, welke vanuit historisch perspectief een waarde vaste positie hebben, zou een ideale samensmelting van twee compleet verschillende werelden zijn.
Cryptocurrencys kan je ongeveer gratis de hele wereld rond sturen. Ideaal om transacties mee te doen. Je kan ze makkelijk gebruiken. Eigenlijk kan je kryptocurrencys als bitcoin gewoon gebruiken als een bankpas of creditcard.
Ik ben overtuigd van het succes van bitcoin. Er is niets wat overheden er tegen kunnen doen. Het is puur goed geld. Het enige wat overheden doen is fout geld drukken. Bitcoin zorgt ervoor dat grote inefficiënte overheden zullen ophouden te bestaan.
Indien iemand goud of zilver koopt, is er een praktisch iets. Het moet opgeslagen worden. Je moet het ergens laten. Op een plek waar de rechtmatige eigenaar de instructies kan geven wat ermee moet gebeuren.
Omdat overheden er altijd meer en meer aan doen om de bewegingsvrijheid van haar inwoners te controleren en beperken brengt dit een probleem naar boven. Immers is goud en zilver niet langer iets wat overheden controleren. Het is van de beurzen af. Er is geen controle over. De hoeveelheid die ze kunnen produceren is beperkt, de hoeveelheid die er aan fysiek goud en zilver is heeft een beperkende werking.
Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van cryptocurrencys en waarde vaste metalen een winnende combinatie is. Gedecentraliseerd, buiten de ogen van de overheid. Op een methode dat de overheid er niets mee kan. Ongetwijfeld gaan er projecten komen die mislukken. De wereld is niet zonder enige kleine tegenslag gebouwd. De wereld heeft nog steeds profijt van de spoorweg bubbel. Dankzij de .com bubbel is de penetratie van het internet versneld.

Maar wat kunt u ermee? Zodra er een combinatie van kryptocurrencys en goud of zilver doorbreekt bij het beleggende publiek is er (symbolisch gesproken) het schaap over de dam. Dan komt de massa vanzelf. Hoe u ervan kunt profiteren? Door fysiek goud en zilver te bezitten. Door de lucratieve bedrijven uit de goud en zilver sector te kopen. Deze staan mooi voor u gesorteerd in het goud rapport en het zilver rapport. Met korting coupon beursgoud en beurszilver krijgt u ook nog eens 25% korting. Profiteert u ook van het samensmelten van cryptocurrencys en de historische hoeksteen van iedereen die succes heeft? Klik hier