Goudmijn aandelen koersen (Tom Lassing)

Eerder deze week gaf ik in de Beursbox Nieuwsbrief al aan, ik heb enkele weken geleden winst genomen op goudmijnaandelen omdat de winsten te snel gingen. (Toe ook in de Beursbox Nieuwsbrief aangegeven) Eergisteren kocht ik mijn eerste aandelen (automatisch) terug omdat de koers van dat specifieke aandeel onverwachts fors teruggevallen was. Er was geen enkel bedrijfstechnisch bericht dat aan de specifieke koersdaling ten grondslag lag. Onverklaarbaar dus…
Het is echter puur een kwestie van sentiment. Beleggers liepen weken geleden enorm vooruit op de stijging van de goudprijs en deden dat door goudmijnen fors omhoog te waarderen. Dat gebeurde sneller dan indertijd de stijging van de goudprijs zou verklaren. Ik nam daarop, als eigenwijze (en ervaren?) belegger, mijn winsten.
Eergisteren ging het sentiment in de goudaandelen ineens om en goudaandelen verloren, zonder aantoonbare reden, soms wel meer dan 10% van hun waarde.
In paniek werd er verkocht, terwijl ik ondertussen in die paniek mijn eerste aankopen al weer deed. Gisteren heb ik nog weer een paar aandelen tegen interessante koersen opgepakt. Ik heb door de eerdere winstnames cash en ik heb vooral geen haast.