Het draait op de beurs maar om één ding (Jack Hoogland)

Donderdag vertelde ik u over twee bekende aandelen die zéér zwaar overgewaardeerd zijn. Waarvan de koersen ongekend hard zullen dalen zodra het sentiment op de beurs draait. Ook vertelde ik u dat het nu niet al te lang meer kan duren voordat de beurs haar daling inzet.

Ik moet u hiervoor eerst wijzen op een les die ik leerde van één van ’s werelds beste beleggers ooit. Zie de tweet hieronder. Het draait op de beurs allemaal om geldstromen. En om hoe centrale bankiers die geldstromen beïnvloeden. Door het massale geld printen vloeide de afgelopen jaren een enorme stroom liquiditeit richting de financiële markten. Dat gaf de beurs een zéér sterke wind in de rug.

Eerder deze maand schreef ik al dat die rugwind de komende maanden steeds zwakker zal worden, en over een tijdje zal draaien naar tegenwind. Op het overzicht hieronder zien we perfect hoe centrale banken wereldwijd tot kort geleden maar liefst $2000 miljard vers geprint geld per jaar de financiele markten in pompten.

Tegelijk zien we hoe die geldstroom aan het afzwakken is en over ongeveer een jaar op $0 zal uitkomen. Van $2000 miljard rugwind naar $0. Dat is een enorm verschil.
Klik hier om verder te lezen