Het gaat minder crescendo met Bitcoin (Tom Lassing)

Bitcoin is tegen een groeistuip aangelopen. Het systeem moet nu doorgaan op de huidige weg en ermee leren leven dat alles minder snel zal gaan omdat het systeem dichtslibt, of het moet compleet een andere weg inslaan en daarbij het risico lopen dat een deel van de oude garde afscheid gaat nemen. Het voordeel van overstappen is echter wel dat de techniek dan veel hogere belasting aan kan.
Voor alternatieven op bitcoin is het een gouden tijd.
En alternatieven zijn er. Honderden!
En die alternatieven die willen ieder voor zich iets unieks meenemen naar de markt. Immers waarom zou je een andere munt dan bitcoin gebruiken als die munt in feite hetzelfde is, alleen minder bekend?
Bij Onecoin hebben ze ook iets unieks bedacht. De munt en er aan gekoppeld een kans om een cursus over de munt, de handel in de munt en het mijnen van de munt te kunnen volgen. Hoe meer geld je overmaakt, des te meer kan en mag je in dat systeem. Ze werken met een multi level martketing concept en je krijgt bonussen als je anderen zo ver krijgt dat ze geld overmaken.
Het komt op mij over als een enorm grote piramide opzet.
Voor ‘slechts’ 18.800 euro krijg je het festival pakket. Je mag dan traden en mijnen en je krijgt het totale pakket aan opleidingen.
Daarmee is het dus geen illegale piramide, want je krijgt er wel wat voor.
De vraag is of dat wat je er voor krijgt uiteindelijk ook wat waard is…
In feite leer je met die cursus alleen een beetje speculeren in die virtuele munt.
Heel slim, maar die munt is intrinsiek nul waard.
Aan wie maak je al dat geld over? Wie wordt er schatrijk aan de mensen die in feite een speculatiecursus gaan kopen?
Het is mensen gek krijgen om te speculeren in deze virtuele munt. Het gaat niet om het nuttige van de munt zelf. Het is hier puur een kwestie van mensen gretig krijgen. Gretig via twee wegen. Eén door anderen te vinden waarover je bonus krijgt en twee door (veel) te handelen in de munt en deze steeds weer te kopen en verkopen op basis van technische analyse.
In dat laatste geval kan je dat ook doen op de beurs… Dan beleg je in ieder geval nog op een onafhankelijke beurs met strikte regelgeving. Bij Onecoin is het maar de vraag of het spel wel eerlijk gespeeld wordt.
Het is in mijn ogen windhandel die inspeelt op hebzucht en gretigheid. Mijn advies is dan ook om er ver weg van te blijven.