Het gaat van kwaad tot erger (Jack Hoogland)

Ik moet er even op terug komen. Op dit artikel dat ik u vorige week toestuurde over het toenemende risico op een bankencrisis. Want het gaat van kwaad tot erger. Terwijl ik op de financiĆ«le pagina’s van grote Nederlandse kranten vooral berichten zie over Zoetermeerse boeren, IKEA-plafondlampen, HAK-potjes en de limousine van Poetin, wordt de crisis in de bankenwereld alleen maar groter.

Op Bloomberg zag ik gisteren onderstaande grafiek over de geplaagde Deutsche Bank. Met afstand de grootste bank van Europa. De prijs van de Credit Default Swaps knalde afgelopen week verder omhoog. En de rente op door DB uitgegeven CoCo-obligaties (contingent convertible bonds) is sinds uitgifte verdubbeld.
Ofwel, als Deutsche Bank nu geld zou willen ophalen door CoCo-obligaties uit te geven, dan zou ze daarop maar liefst 12% rente moeten betalen. Zegt genoeg.
De koers van het aandeel Deutsche Bank is sinds vorige week nog verder gedaald. Noteert nu maar liefst 27% lager dan op het dieptepunt van de kredietcrisis in januari 2009. Tegelijk zie ik zeer zorgwekkende krantenkoppen over Griekse, Italiaanse, Australische en Japanse banken.
Lees hier verder hoe je je spaargeld tegen de komende bankencrisis beschermt