Het goud geldsysteem (BeursAccent)

Het was een kwestie van tijd, maar eindelijk is er dan de eerste aanbieder die goud als basis gebruikt en de klanten het laat gebruiken om elkaar uit de betalen. Je kan via E-mail betalen, of via SMS.
Het onderliggende goud is verzekerd en het betreft fysiek goud, geen papieren goud.
De aanbieder is geen bank en neemt dus geen risico’s met het goud van de klanten. Belangrijk, want uw bank neemt wel risico met uw spaargeld dat u bij de bank onder hebt gebracht. Als de bank failliet gaat, dan bant u uw geld kwijt. Er is dan nog wel een verzekering, maar als de bank te groot is, dan gaat dat ook een wassen neus zijn.
Als deze aanbieder failliet gaat, dan krijgt u uw goud terug. Het is en blijft namelijk uw goud.
Hoe werkt het:
– Je hebt als klant een goudrekening waarop je geld hebt gestort waarvoor fysiek goud is gekocht dat is opgeslagen in een kluis.
Je hoeveelheid goud in de kluis is qua gewicht precies afgemeten. In plaats van de dollars die je betaalde voor het goud, heb je nu dus goud als onderliggende waarde gekregen. De hoeveelheid goud wordt nu in het betaalsysteem gebracht. Via het betaalsysteem kan dus betaald of ontvangen worden, zonder dat het goud fysiek van plaats gaat veranderen. Het enige dat veranderd is de eigenaar.
Met het betaalsysteem van de aanbieder kan je binnenkort met je goud betalen of je kan in goud betaald worden.
Dit kan dus internationaal. Dat is dus heel interessant voor mensen die goud willen bezitten EN die af en toe internationaal moeten betalen. Als degene die je moet betalen ook goud heeft, dan kan je elkaar zo tegen extreem lage kosten betalen. Het is ook ideaal voor iedereen met spaargeld die dat in goud wil hebben, maar ook wel snel wil kunnen betalen. Als je de euro of dollar niet zo vertrouwd, dan is dit een mooi alternatief.
Ze gaan zelfs het betaalsysteem koppelen met SWIFT en Credit Card betaalsystemen. In feite kan zo fysiek goud ook echt een nieuwe munt worden.
Hoeveel gaat dat kosten? U moet rekenen op 1% aankoopkosten voor het goud. Het is dus niet zo interessant om na iedere transactie weer goud terug te brengen naar dollars. Het is vooral interessant voor iedereen die toch al goud wil hebben en dan liefst fysiek buiten Europa. Dat je er dan ook mee kan betalen en vrijwel zonder kosten, dat is mooi meegenomen.
Ze willen binnenkort ook met een beursnotering komen. Dat wordt mogelijk een positie die BeursAccent dan ook in de portefeuille opneemt.