Het is de hoogste tijd, maar… (Jack Hoogland)

Deze week kwam ik op Twitter onderstaand plaatje tegen. We zien daarop om de hoeveel weken de beurs gemiddeld een 5%, 10% en 20% daling voor de kiezen krijgt. En hoe lang het nu is geleden dat we nog een 5%, 10% en 20% beursdaling hebben gezien. Als je dit combineert met de enorme overwaardering op de beurs en alle fundamentele indicatoren (zie dit artikel en dit artikel) die erop wijzen dat de beurs rijp is voor een forse daling, dan weet je dat het de hoogste tijd is.

Iets later kwam ik dan weer onderstaande tweet tegen van één van ’s werelds beste technische analisten, Peter Brandt. Hij constateert samen met collega Tom McClellan dat als je puur vanuit het oogpunt van technische analyse naar de beurs kijkt, alle seinen voorlopig nog op groen staan.
Het sentiment is dus nog altijd positief. Beleggers zijn en blijven “gewoon” optimistisch. Voor de korte termijn lijkt het er dus sterk op, dat de beurs verder omhoog wil. Als Peter Brandt gelijk krijgt, dan hoeven we de komende weken nog geen forse beursdaling te verwachten. Hoe langer de beurs nu echter blijft stijgen, hoe harder straks de klap van de beursdaling zal zijn.
Deze situatie geeft precies aan waarom WoensdagTrader-Trend juist nu een ideale strategie is. Zolang de beurs blijft stijgen, blijft u met WoensdagTrader-Trend op stijgende koersen inspelen. Maar zodra de beurs straks die forse daling voor de kiezen krijgt, ga je pas écht veel winst maken! Als WoensdagTrader-abonnee hoef je nergens over na te denken. Je volgt eens per week een paar koop- en verkoopsignalen. That’s it.
Als grote winnaar uit de komende forse beursdaling?