Het onteigenen van bezit is gewoon belasting (Lodewijk Hof)

Overheidsorganisaties hebben vrijwel altijd een probleem. Ze hebben meer geld nodig. Overheidsfunctionarissen worden gewaardeerd naar ratio van hoeveel ze spenderen. Terwijl mijn bank blij met mij is: ik geef heel weinig geld uit. Maar het geld dat de overheidsorganisaties spenderen moet ergens vandaan komen. Extra belasting vragen is een optie. Maar niet goed voor je populariteit.
Wij, de belastingbetalers, zijn eigenlijk allemaal niet blij met het idee van hogere belastingen. De overheid krijgt al genoeg en we worden ietsje meer uitgeperst door de overheid. Daarom zoekt de overheid altijd naar extra middelen om omzet re realiseren zonder belasting te hoeven vragen. Neem de gemeente Eindhoven. De parkeergarage bij Eindhoven Airport stort in en men trekt meteen een blik met extra parkeerwachters op. Bonnen schrijven. Belasting heeft ook een probleem. Het is alleen ‘legaal’ (is belasting wel legaal te maken) als het parlement erover gestemd heeft. Door een andere inkomstenbron te vinden kan men deze extra controle en druk wegwerken.
Een veelgebruikte methode is het onteigenen van eigendommen. Dan neemt een overheidsorganisatie (al dan niet onder dreiging van geweld) privé bezit en vermogen af. Denk aan het onteigenen van auto’s, contant geld, bank tegoeden, aandelen, obligaties, huizen. Allemaal mogelijk. Doorgaans is dat gebeurt onder de verdenking van een overheidsorganisatie.
In theorie kan je het tegen de overheid opnemen. Alleen moet je hiervoor zeer geduldig zijn en rekening houden met aanzienlijke juridische kosten. De overheid kent geen tijd, dat zegt een gezegde en als je het tegen de overheid opneemt kom je erachter dat dit waar is.
Nou is er een verandering gaande. Mensen vinden het onterecht dat hun bezit onteigend wordt op een verdenking. Een verbetering, qua rechten, zou al kunnen zijn dat je onherroepelijk veroordeeld moet zijn. Overal ter wereld zie je hetzelfde gebeuren: Politie en justitie zijn het er niet mee eens en doen alles wat ze maar kunnen om dit tegen te houden. Of ze negeren het gewoon omdat de wet ze niet zo goed uitkomt. Dat is wel lekker makkelijk, zelf kiezen welke wetten je gehoorzaamd.
Is het echt terecht dat iemand zijn bezit afgenomen wordt op een verdenking? Niet op basis van een veroordeling? Je bent toch onschuldig tot het tegendeel is bewezen? Als het allemaal zo belangrijk is dat de overheid dat geld binnen krijgt moet een belasting verhoging zo door een parlement komen. Hier zit het echte probleem. De ambtenaren kunnen de noodzaak voor het extra geld niet waarmaken.
Ze kunnen het onteigenen natuurlijk altijd framen. Deze persoon is de belastingdienst nog geld schuldig, deze persoon moest nog een boete betalen. We verdenken deze persoon van wetsovertredingen en willen er alleen voor zorgen dat deze zijn mogelijke verplichtingen aan de staat nakomt. Dat willen wij zodat iedereen hetzelfde behandeld zal worden. In de tussentijd mag er uiteraard niet gereisd worden, immers moet de overheid wel zeker weten dat iedereen haar plichten aan haar nakomt.
Nou weet ik niet wat u hiervan denkt. Ik ben er zeer angstig voor dat dit mij ooit zal overkomen. Dat is een reden waarom ik mijn beleggingen legaal belastingvrij heb ondergebracht. Maar er is meer nodig. Zo zou u het kunnen overwegen om een tweede paspoort te verkrijgen.
Een tweede paspoort is relatief makkelijk te verkrijgen. Zo zou u een kind uit Brazilië kunnen adopteren. Indien u een nakomeling bent van een Russisch gezind of Iers bloed heeft dan kunt u de desbetreffende paspoorten verkrijgen. U kunt natuurlijk in militaire dienst gaan voor het betreffende land. Indien u, zoals ik, Joods bloed heeft dan kunt u een Israëlisch paspoort aanvragen. Daarnaast zijn er landen die u, in ruil voor een investering (een vakantiewoning of vastgoed investering bijvoorbeeld) een paspoort met bijkomende voordelen afgeven. De meeste van die landen sta op het standpunt dat u geen belasting hoeft te betalen, mits u er niet gaat wonen. Wilt u een overzicht en meer weten, kijk dan naar mijn belastingvrije paspoort rapport.