Ik ga bijkopen. Fors bijkopen! (Jack Hoogland)

Vorige week zagen we dat de koersen van goud- en zilveraandelen een correctie hebben ingezet. Dat zal ongetwijfeld weer de nodige nervositeit en de nodige media-aandacht met zich meebrengen. Maar als je op onderstaande grafiek kijkt, dan zie je dat het de hoogste tijd werd voor een correctie. Ik word blij van een correctie, want ik wil niet dat goud en zilver te snel te populair worden.

Een correctie is gezond. Zéér gezond. Opportunistische beleggers en meelopers die niet weten waaróm ze in goud- en zilveraandelen beleggen, worden daardoor nerveus. En worden uit de markt geschud. Beleggers die begrijpen welke enorme winsten er de komende jaren te halen zijn, gebruiken een correctie juist om bij te kopen.
Op bovenstaande grafiek van de Amex Gold Bugs Index (index van goudaandelen) zien we duidelijk dat de index fors is gestegen, en dat er dit jaar nog geen noemenswaardige correctie is geweest. Het werd dus de hoogste tijd!
Bij de extra tips die we dit jaar naar onze TopAandelen-abonnees stuurden, hebben we vermeld dat je daar rekening mee moet houden. Dat je een correctie kunt gebruiken om bij te kopen. En dit is het beste scenario dat je kunt krijgen. Een forse uitbraak omhoog, gevolgd door een correctie. Ik ga daarom de komende dagen/weken absoluut bijkopen. Fors bijkopen!