Investeren in Barcelona! – waarom nu? (Douwe Westervaarder)

Matching Capital introduceert de kans om samen te investeren in vastgoed in Barcelona.
Een Nederlandse vastgoedontwikkelaar, die al enkele jaren actief is in Barcelona, maakt luxe appartementen met dakterras in hartje centrum.
Investeren met 7% vaste rente en 3% bonusrente bij goed resultaat. Looptijd 12 maanden. Garantie van de geldlener. Verschillende investeerders gingen u voor, maar er zijn nog een paar plekken.

Maar waarom nu ? Catalonië is toch steeds in het nieuws?

Catalonië is een economisch sterke regio. Men verwacht welvarender te worden zodra de afdrachten naar Madrid stoppen. Dan gaan huizenprijzen mee omhoog.
43% van de kiezers ging stemmen bij het referendum, het gros stemde voor een onafhankelijk Catalonië. Maar 57% stemde dus niet. Het parlement van Catalonië koos met een nipte meerderheid voor het uitroepen van de onafhankelijkheid.
Het volk en de politiek is dus verdeeld tussen voorstanders en tegenstanders.
Er is geen overweldigende fanatieke meerderheid en er is geen politiek blok voor onafhankelijkheid. Bovendien staat Spanje het simpelweg niet toe en houdt de EU zich afzijdig.
Het is te verwachten dat er onderhandeld zal worden over meer autonomie. Baskenland heeft dit gedaan en daar is het nu rustig.
Het goede nieuws is dat er geen geweld op straat is.

Ondertussen is de vastgoedmarkt in Barcelona fundamenteel goed: er is veel vraag naar woonruimte, welke het aanbod overstijgt. Barcelona heeft een aantrekkende werking omdat het een levendige en culturele stad is, met veel te doen, een prettig klimaat en eigen stranden. De tweede stad van Spanje trekt veel mensen aan die er werken en graag een appartement betrekken als ze de kans krijgen.
Veel buitenlanders, zoals Nederlanders, zoeken een appartement in deze stad, als eerste of als tweede woning. Niet alleen buitenlandse kopers maar ook buitenlandse investeerders melden zich, met name Aziaten kopen panden/appartementen als investering.
De regio Catalonië is een economisch sterke regio. Barcelona is goedkoop vergeleken met andere grote steden in Europa en daarmee een goede investering en de ruimte voor de stad Barcelona om uit te breiden is beperkt: aan de oostkant zee en aan de westkant bergen.
De Brexit leidt niet tot lagere vastgoedprijzen in Engeland, er wordt zelfs een verdere stijging verwacht door de Brexit. De behoefte aan kwalitatief goede woonruimte in Barcelona is zo sterk dat onafhankelijkheid van de regio de opdruk op de markt niet tegenhoudt.
Over het project: Vastgoedspecialist en ontwikkelaar Riereta staat onder Nederlandse leiding en heeft de afgelopen jaren 20 projecten stuk voor stuk (zeer) positief afgesloten. Zij zijn zelf risicodragend investeerder en geven een garantie geven voor de lening. Mocht het projectresultaat lager zijn dan verwacht, dan verdient Riereta minder. Er is dus ruimte om een eventuele tegenvaller op te vangen; dat komt niet op uw of mijn bordje. De investering is middels een geldlening met rente en met garanties.

Een mooie manier om laagdrempelig vastgoedinvesteerder te worden onder professionele begeleiding. Kijk hier voor meer informatie