Is dit de generatie die het failliet van onze overheid meemaakt (Lodewijk Hof)

De Amerikaanse politiek heeft op dit moment nooit een saai moment. In Nederland neemt de formatie behoorlijk wat tijd in beslag. Belgiƫ heeft aangetoond dat je geen politici nodig hebt om een fijn land te hebben. Nou gaat dit artikel niet over het nut van politici.
Voor mijn podcast zat ik een artikel te lezen over de Amerikaanse staatsschuld. Die was, aan het begin van Barack Obama’s eerste termijn een kleine biljoen. Na 8 jaar Obama en enkele maanden Trump is het meer dan 19 biljoen. In Nederland neemt de staatsschuld keurig iedere dag toe. Dat is iets wat sommige gezond vinden. Ik niet. Dit moet immers terugbetaalt worden.
In de Verenigde Staten is de volgende verkiezingscyclus begonnen. Oftewel: campagnes. Dit maal niet de Presidentsverkiezingen maar wel het Congres. Gaat Trump zijn meerderheid in het Congres verliezen, of krijgt hij het voor elkaar om de meerderheid zelfs te vergroten?
Voor al die staatsuitgaven zijn er een hoop rechtvaardigingen. Zo willen we in Europa onze economie niet in een recessie duwen. We willen dat mensen van een uitkering naar een baan gaan. We willen dat het, economisch rampzalige, klimaatakkoord van Parijs doorgevoerd gaat worden.
Al dat geld dat de overheid meer uitgeeft dan het binnen krijgt leent het van de volgende generatie. Weet u hoe uw (klein)kinderen in Nederland even 30.000 euro aan schuld afbetalen. Uw (klein)kind dat misschien nog een luier draagt heeft meer dan 30.000 euro schuld.
In de Verenigde Staten heeft een revolutie plaatsgevonden. Daar is het Presidentschap van Trump bewijs van. Het is de TeaParty revolutie. Belangrijke economische reden was simpel: de overheid moet minder uitgeven dan er binnen komt. De hoeveelheid geld die de overheid binnen neemt moet ook flink minder.
Een ineenstorting van de overheden in het westen staat vast. De grote vraag is simpel: hoe verdienen we hier geld aan. In mijn podcast ga ik John Rubino van DollarCollapse interviewen. De vraag is eigenlijk simpel: hoe kunnen we aan de ineenstorting geld verdienen? Zijn er vragen die u heeft of wat u wenst te weten?
Waarschijnlijk heeft u het Goud Rapport al gelezen. Dan heeft u de interessante goud beleggingen gevonden. Dan bent u met papieren en fysieke goud investeringen gereed om te profiteren. Dan heeft u uw verzekeringspolis tegen hyperinflatie binnen. Dan kunt u goud ruilen voor eten of voor investeringen. Heeft u het rapport nog niet gelezen? Grijpt u dan snel uw kans? Met coupon beursgoud krijgt u 25% korting.