Is succes planbaar? (Lodewijk Hof)

Volgens sommigen is succes een (on)geluk. Volgens anderen is het een keuze of een logisch gevolg van planbare handelingen. Voor mij geldt het laatste. Ik geloof heilig dat succes geen (on)geluk is.
Maar dan moet je succes wel inplannen, je moet jezelf gereed maken om succes te behalen. Dat betekend een plan maken.
Voor mijn podcast heb ik onlangs Nick Howe gesproken. Hij is een bankier voor NatWest, een divisie van RBS. Inderdaad die bank die ABN AMRO gekocht heeft om daarna zelf gered te moeten worden door de Britse belastingbetaler.
We hadden het over een goed ondernemingsplan. Daar had ik een simpele reden voor. Ik zie veel mensen die bedrijven beginnen en die falen. Na 3 jaar bestaat nog geen 5% van de bedrijven die gestart zijn. Dat is zeer spijtig. Die positieve energie en interactie hebben we nodig.
Het is geen sexy onderwerp. Deze podcast zal geen meest beluisterde uitzending ooit worden. Het kan wel de uitzending zijn die u gereed maakt voor succes.
Indien u het waardeert, gewoon wat tips en trucs om de kans op succes te vergroten, dan is deze podcast er voor u om naar te luisteren. Ik hoop dat u dan meteen mijn podcast volgt. Dan hoeft u niets te missen.