Kijk even naar deze berekening! (Jack Hoogland)

Afgelopen vrijdag vertelde ik u dat we voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” een fantastisch goudaandeel hebben ontdekt, waarmee je dubbel zo hard profiteert van de stijgende goudprijs. Wat ik u vrijdag vertelde, klopt echter niet helemaal. Daarom vertel ik u nu even hoe het écht zit. We maken hieronder gewoon even het rekensommetje.

Een goudproducent haalt goud uit de grond en verkoopt dat tegen de geldende marktprijs. Een 10% stijging van de goudprijs leidt daardoor tot een 10% hogere omzet, terwijl de kosten gelijk blijven. Voor het goudaandeel dat wij voor u ontdekten, pakten we de resultatenrekening van het eerste half jaar van 2017 erbij, en berekenden we welk effect een stijgende goudprijs zou hebben gehad. Op het plaatje hieronder ziet u het resultaat.
In de linkerkolom zien we de daadwerkelijke resultaten. Onze goudproducent maakte in de eerste helft van 2017 een prachtige winst. Ondanks de nog steeds véél te lage goudprijs. In de rechterkolom zien we dat een slechts 10% hogere goudprijs leidt tot maar liefst 63% winststijging. Het effect van een stijgende goudprijs op de netto-winst is enorm!
Wij verwachten dat goud de komende jaren weer naar de in 2011 bereikte top van $1920 zal stijgen. En daarna nog heel veel hoger. Alleen dáárdoor zal de winst al ongekend hard stijgen. Als extra positief effect komt daar nog bij dat deze producent ieder jaar haar productie weet te verhogen!
Als belegger hoef je alleen maar onderstaande twee formules in je hoofd te houden:
Klik hier om verder te lezen