Laat de Amerikanen maar sjouwen

De kwestie rond het afbouwen van het Amerikaanse schuldenprogramma is nog steeds niet verteerd, en het volgende twistpunt laaide weer op. Hoe maak je een land gek. De politieke verdeeldheid tussen de Democraten en Republikeinen leidde tot een federale overheid zonder geld en en deel van de overheidsdiensten gaat op slot. De republikeinen hebben Obama zijn zorgplan niet af kunnen pakken. Het leek een aardig chantagemiddel. Weet u, ik stoor me er als dividendbelegger maar niet aan.

Het laat me natuurlijk niet helemaal koud, maar wakker liggen doe ik er niet van. Ik ben momenteel een publicatie aan het maken over cumulatief preferente aandelen, die lopen tot 9% jaarlijks rendement. Het is bij deze aandelen bij wet verboden het dividend te korten. Dus wat ik doe: elke maand of elk kwartaal incasseren tot ze de afloopdatum hebben bereikt en vervang ze dan weer door nieuwe. Ik zie het als een alternatief voor sparen, maar dan niet met amper 2%, maar met een vette 9% per jaar.
Ik ontvang met 12 preferente aandelen 72 keer per jaar mijn beloning in de vorm van dividend. Ik betaal zelfs geen bronbelasting! Laat ze maar sjouwen.
Welterusten.
Klik hier voor meer informatie over mijn preferente portefeuille