Let op – u belegt met AFM-toezicht (Douwe Westervaarder)

Let op – u belegt buiten AFM-toezicht. Dit zie ik vaak met dikke letters onder een informatiememorandum. Het doet me denken aan de strenge waarschuwingen onderaan een pakje sigaretten.
Het betekent letterlijk dat de AFM geen direct toezicht houdt, de partij die geld aantrekt heeft geen ontheffing of vergunning, en dat er in principe geen bescherming is. Ingrijpen kan, maar gebeurt in de regel pas als het al fout gaat.

Ik zie nooit : Let op – u belegt met AFM-toezicht.
Dat zou een stuk geruststellender zijn.

Ik ken de oprichter van Matching Capital al jaren. Zij hebben een procedure doorlopen met de AFM en hebben toestemming om te “bemiddelen in opvorderbare gelden”. Er zijn twee directeuren die uitvoerig zijn gescreend op betrouwbaarheid en geschiktheid. Documenten zoals leningsovereenkomsten, voorwaarden, procedure kredietbeoordeling en en het business plan zijn in detail getoetst en goed bevonden. AFM kijkt mee met alle projecten.

Zij bieden nu de kans om via een geldlening mee te doen in ontwikkeling van luxe appartementen in centrum Barcelona met 7% vaste rente, 3% bonusrente bij goed resultaat (volgens verwachting) en met zekerheden (bedrijfsgarantie).
Zij bieden een uitstekend alternatief voor sparen.
Kijk op deze pagina voor informatie over het project.
Het kan gelukkig dus wel: Let op – u belegt met AFM-toezicht.