Los uw leningen af, ook bij een lage rente (Tom Lassing)

Het is nu zo aantrekkelijk om veel te lenen, nu de rente laag staat. Maar veel lenen is alleen aantrekkelijk als u met het geleende geld meer rendement maakt dan u aan rente moet betalen.
OF… het is aantrekkelijk als u heel veel kunt lenen en het zo kan regelen dat als de rente weer stijgt, u alles ineens weer kunt aflossen.
Als dat niet het geval is, dan kunt u beter zo snel mogelijk aflossen. De huidige lage rentekosten maken het u nu mogelijk om meer af te lossen en het beste wat u voor uzelf kan doen, is uzelf losmaken van de macht van banken.
Als u geen leningen meer heeft, dan heeft de bank weinig vat op u. Ik merk dat zelf in mijn bedrijfsvoering. Daar waar mede ondernemers regelmatig bij de bank zitten en moeten onderhandelen met de bank, hebben mijn ondernemingen geen schulden bij de bank. Nooit geen gedonder, het scheelt heel veel zorgen. Het grapje is namelijk waar. De bank geeft u een paraplu als de zon schijnt en neemt u deze af als het gaat regenen.
Maar daar kom je dan wel achter als het begint te regenen.

regen
Ook privé geldt dat.
Dus los af. Hierdoor nemen u maandlasten verder af en kunt u nóg sneller aflossen. Misschien kost het u een keer een zomervakantie, maar laten we wel zijn, zonder die lening had u dat huis ook niet gehad. Dus één zomervakantie minder naar een ver buitenland is nu niet direct een enorme aderlating. Door 5 tot 10 duizend euro extra af te lossen ‘wint’ u hetzelfde bedrag in de toekomst omdat u er vaak net zo veel rentebetalingen mee zult besparen.
Dus los ieder jaar ‘iets’ extra af. Leer u dat aan. Het zal u in de toekomst veel kosten schelen.

Eén reactie op “Los uw leningen af, ook bij een lage rente (Tom Lassing)

Reacties zijn gesloten.