Mark, Mark, de AEX onder de 300 punten!

Mogelijk scenario (momenteel fictie?) Maandagmorgen 8 augustus 2011. Zwetend komt Minister de Jager het kantoor binnenstrormen van Minister president Mark Rutte. Mark, Mark, de AEX is naar beneden gedonderd. Die staat nu onder de 300 punten!

Verbaasd kijkt de Minister president zijn financieel minister aan. So what…? Wat heb ik daar mee te maken. Dat is de finaciële marktwerking toch? De Jager vertelde hem van de vele miljoenen die reeds verdampt zijn aan waarde voor de Nederlandse beleggers, en dat deze dus niet konden gekonsumeerd worden om de economie uit het slop te trekken.  Tevens legde hij uit  over de “dekkinsgraad” van de pensioenfondsen die weer heel darmatisch was  geworden en onrust zou kunnen geven onder zijn bevolking en kiezers. Was het geen tijd om het Plunge Protection Team in te schakelen , vroeg Jan Kees de Jager met vastberaden toon. Het wat? Vroeg Rutte weer verbaasd. Na de uitschuiver van Rutte over hoeveel miljoen Nederland borg staat voor Griekenland, wil Mark nu echt van alles de hoed en de rand weten.
De Jager vertelde over een geheim team van specialisten bij de Fed en ECB die met verzonnen geld aandelen konden kopen. Dit team was eerst in Amerika gevormd in 1987 na de crash van de aandelenmarkt.
De ECB vond dat zo´n geweldige uitvinding dat ze het hebben gecopieerd. En…., het kost niks, zei de Jager enthousiast! Ga verder, beval Rutte nu echt geinteresseerd. Kijk Mark, we kopen nu al Griekse Rommel obligaties, moeten borg staan voor tal van zaken waar wij Nederlanders eigenlijk niets mee te maken hebben, Met de tussenkomst van dit Plunge Protection Team redden we ons eigen  pensioenstelsel en houden de markt en kiezers rustig.
We hebben dit trukje trouwens al twee keer gedaan. Je moet weten dat een AEX van 250 punten het absolute minimum is voordat er revolutie uitbreekt. Daarom  hebben we dat trukje al een keer in 2003 en een keer in 2009 uitgehaald. We kochten toen massaal met ons verzonnen geld de AEX aandelen op en legden zo een bodem van 250 punten onder de koers. Later hebben we de koers nog een klein zetje gegeven, en dan komen de “koopjesjagers” in de markt. Wat die koopjesjagers niet weten is dat ze eigenlijk eerst onze stock aan aandelen overkopen. Eens alle door ons gekochte aandelen de deur uit zijn, drukken we op een knop en alle verzonnen geld dat we gebruikt hebben om die aandelen te kopen, en dat nu terug in kas zit, is verdwenen. Geen spoor van te vinden. En het heeft ons dus eigenlijk niets gekost.
Wat schrijven de kranten en financiele pers daarover, vroeg Rutte met een scheef oog.
Dat is nu het mooie Mark. Net zoals bij de UFO´s hebben we rond dit onderwerp een zweem van Conspiracy Theorie kunnen leggen. Het is er wel, maar men ziet het niet, en zolang het niet bewezen is, bestaat het niet. Haha

Ok Jan kees, wanneer beginnen we ermee? Ik stel voor zei de financieel minister dat indien de AEX onder de 285 gaat, dat we het team laten uitrukken. Daarna zal de AEX uiteraard nog lang rond de 300 blijven hangen, eigenlijk todat we alles terug verkocht hebben. Trichet zal ook een duit in het zakje doen en regelmatig de euro en de beursindexen naar boven praten, en dan zijn we weer opwaarts vertrokken voor een paar jaar.

Nota : bij het schrijven van dit stukje stond de AEX op 292 punten. Voor diegenen die dit helemaal fictie vinden, ga op google Zoekterm Plunge Protection team.

Door Walter Matthijssen  ( Forex at Home)