Meer dan 200% winst in Facebook

In juni van dit jaar kocht ik een speeder long Facebook. Op dat moment was iedereen behoorlijk pessimistisch over het aandeel. Dat geeft in mijn ogen vaak juist kansen. Wanneer iedereen negatief is over een aandeel, ga ik er juist een kijkje nemen. Contrair beleggen werkt enorm goed.
De koers van Facebook zakte continue weg tot aan de 23 dollar, maar dook niet verder omlaag. Deze koers had in mijn ogen dan ook een bepaalde waarde en ik benoemde het tot steunzone. Mijn indicatoren gaven een koopsignaal, mijn visie was contrair aan de markt en met de stoploss kort ingesteld onder de steunzone kon mij weinig gebeuren. Kortom, alle ingrediënten om een mooie winstklapper te maken.

Een maand later was het zo ver. Facebook maakte veel beter dan verwachte resultaten bekend over het tweede kwartaal van 2013, dankzij een forse toename van mobiele advertenties en advertenties van lokale bedrijven. Het werk dat Facebook had gedaan om mobiel Facebook de beste ervaring te maken toonde eindelijk resultaat. Plotseling dook iedereen in het aandeel. Het goede nieuws stuwde de koers van Facebook flink hoger en daarmee ook de door mij gekochte speeder long. Facebook bereikt voor het eerst in tijden weer een koersniveau boven de 30 dollar.
Ik koos eieren voor mijn geld en verzilverde de prachtige winst van meer dan 200%. Dit zijn de trades zoals ik ze graag doe. Geheel contrair aan de mening van de massa en andere beleggers en dan plotseling zo’n enorme klapper maken. Wilt u meer weten over mijn manier van beleggen en mij 1-op-1 volgen? Klik hier voor meer informatie.