Neem je nu 140% koerswinst. Of ga je voor 900%? (Jack Hoogland)

Vorige week stuurden diverse abonnees van ons rapport “De Nieuwe Subprime Crisis” ons een mail. Met als vraag of we ze ook een bericht sturen zodra het tijd wordt om een positie te sluiten (doen we uiteraard!). Eén abonnee schreef ons dat hij door ons gesuggereerde put-opties had gekocht. En daarmee op 140% winst stond. Uit zijn e-mail maakten wij op dat hij daarvan een beetje nerveus begon te worden. Zó een mooie winst wilde hij liever niet uit zijn handen laten glippen!

Dit betrof een aandeel waarvan de koers nu rond $60 noteert. In ons rapport hebben wij voor dat aandeel $15 als koersdoel aangegeven. En door de berichten van afgelopen maand, geloven wij nu dat de koers tot zelfs veel lager dan $15 zal dalen.
Misschien denkt u als lezer dat het allemaal wel zal loslopen met die subprime crisis in de markt voor auto’s en autoleningen. En misschien zijn zelfs abonnees (ondanks de uitgebreide analyse in het rapport) bang dat deze crisis toch niet zo erg zal zijn, en nemen ze nu liever direct winst.
Punt blijft echter dat de afgelopen jaren in de VS een record aantal auto’s is verkocht. 86% daarvan met geleend geld. En aan ruim een derde van die 86% hadden ze nooit geld mogen lenen. Dat zijn de feiten. Feiten waar niemand omheen kan. Die feiten moet je als belegger continu in je hoofd houden.
Daarom is het onvermijdelijk dat deze (zojuist begonnen) crisis zal leiden tot: