Negatieve rente blijft, ook in de toekomst (Lodewijk Hof)

Negatieve rentes, ze zijn de ramp van iedereen die geld opzij zet. Voor iedereen die schulden maakt, is het een perfect iets. Middels de absurd lage rente is het aantrekkelijk om geld te lenen. De hypotheekrente is historisch laag. Het doel was heel simpel: economisch herstel. Dat is ronduit mislukt.
Echter is het een ramp voor het financiƫle systeem. Het kost je geld om geld op de bank te hebben. In Zweden is 90% + van alle betalingen digitaal. Men is met de voorbereidingen bezig om contant geld helemaal te verbieden. Dat is belangrijk om te weten. Immers is er dan geen alternatief.
Met de kunstmatig lage rente lukt het nog altijd niet om de Amerikaanse, Britse, West Europese of welke economie in het westen dan ook weer draaiend te krijgen. Nou is de vraag heel simpel: wat gaat de toekomst brengen en hoe kunnen we ervan profiteren.
De toekomst is heel helder. De negatieve rentes blijven. De centrale banken kunnen niet anders. De centrale banken zijn de oorzaak van alle problemen die we op het moment hebben. Uiteindelijk zal er een recessie komen. De Verenigde Staten zal het eerste en het hardste getroffen worden.
Nu is de tweede vraag: hoe gaan we hieraan geld verdienen?
Uiteraard moeten we wat geld op de bank hebben. Denk dan vooral aan geld voor de dagelijkse uitgaven. Maar op financieel gebied en dan vooral qua beleggen is het makkelijk. Het antwoord is het enige correcte: Goud. Goud zal haar waarde handhaven. De goud voorraad is fysiek beperkt en de populariteit neemt geleidelijk aan toe. Maar als lezer van het Goud rapport weet u dat uiteraard al, toch?